Type Here to Get Search Results !

Συνελήφθη 29χρονος για ληστείες στην Πάτρα

Στα χέρια της αστυνομίας ακόμη δύο άτομα που κατηγορούνται για συνέργεια στις ληστείες

Για ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων, καθώς και για δύο κλοπές αυτοκινήτων, κατηγορείται 29χρονος ομογενής από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. 

Επίσης, συνελήφθησαν ένας 30χρονος και μια 29χρονη, που κατηγορούνται για συνέργεια σε δύο ληστείες που είχε διαπράξει ο 29χρονος.

Η σύλληψη του 29χρονου και των δύο συνεργών του έγινε χθες το βράδυ, μετά την απόπειρα ληστείας που έκανε σε μίνι μάρκετ στην Πάτρα. 

Ειδικότερα, ο 29χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πήγε χθες το βράδυ σε μίνι μάρκετ και αφού απείλησε με μαχαίρι την 38χρονη υπάλληλο του καταστήματος, επιχείρησε να αφαιρέσει τις εισπράξεις, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει. 
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο των συνεργών του, οι οποίοι τον περίμεναν έξω από το μίνι μάρκετ και τράπηκαν σε φυγή.
Αμέσως, κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο συνεργούς του 29χρονου. Λίγη ώρα μετά συνελήφθη ο 29χρονος στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μίνι μάρκετ, οι αστυνομικοί βρήκαν το μαχαίρι και τα γάντια που χρησιμοποίησε ο 29χρονος, ενώ στο αυτοκίνητο των συνεργών του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και κοσμήματα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου, όπου βρέθηκε ο ρουχισμός που χρησιμοποιούσε στις ληστείες και ειδικότερα, δύο μπουφάν, ένα ζευγάρι παπούτσια και μια αθλητική φόρμα.

Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε διαπράξει από τα τέλη του Ιανουαρίου μέχρι και χθες ακόμη πέντε ληστείες και απόπειρες ληστειών, μια κλοπή σε μίνι μάρκετ και δύο κλοπές αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης, ο 29χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού πρώτα έκλεβε αυτοκίνητα, στην συνέχεια πήγαινε σε μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, καφενείο, φαρμακείο, όπου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου του, είτε με κουκούλα, είτε με φουλάρι και γυαλιά ηλίου, απειλούσε τα θύματά του με μαχαίρι και στη συνέχεια τους έπαιρνε χρηματικά ποσά.

Χαρακτηριστική περίπτωση της δράσης του 29χρονου είναι τα όσα έγιναν στις 4 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, αφού πρώτα έκλεψε ένα αυτοκίνητο, στη συνέχεια πήγε σε υπεραγορά τροφίμων στην Πάτρα και αποπειράθηκε να ληστέψει την ταμία του καταστήματος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγε σε υπεραγορά τροφίμων στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας και με την απειλή μαχαιριού άρπαξε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ