Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 21 και 22 Φεβρουαρίου

Πάτρα: Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 21 και 22 Φεβρουαρίου  Αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κάποιος την έκθεση του Τάκη Βαρελά στην Δημοτική Πινακοθήκη
 
Ιδιαίτερο είναι αυτό το σαββατοκύριακο 21 και 22 Φεβρουαρίου 2015 καθώς πρόκειται για το τελευταίο του φετινού καρναβαλιού και στην Πάτρα οι αμιγώς πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι λίγες μιας και το επίκεντρο όπως είναι φυσικό, είναι οι δύο εντυπωσιακές σε όγκο και παλμό και κέφι παρελάσεις του καρναβαλιού (νυχτερινή ποδαράτη στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και η μεγάλη κεντρική της Κυριακής στις 2 το μεσημέρι) καθώς και η τελετή καύσης του βασιλιά καρνάβαλου στο μόλο της Αγίου Νικολάου στις 9 το βράδυ της Κυριακής.
Επίσης αναρίθμητα είναι τα πάρτι και χοροί που λαβαίνουν χώρα σε όλη την πόλη της Πάτρας και θα διαβάσετε λεπτομέρειες σε άλλα άρθρα του thebest.gr.
Πάντως επιλέξαμε για εσάς ορισμένες εκδηλώσεις, αμιγώς πολιτιστικές που αξίζουν να προσέξετε και να πάτε.
Το πρωί του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου 2015, μετά τις 10:30 το πρωί ολοκληρώνονται στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, οι εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές δράσεις του με θέμα το καρναβάλι.
Αυτό το Σάββατο τα παιδιά θα γνωρίσουν το «Καρναβάλι του κόσμου», όπου μέσα από εικόνες και μουσική θα δουν πώς γιορτάζεται το καρναβάλι σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια της εικαστικού Γεωργίας Καραχάλιου (έργα της οποίας παρουσιάζονται αυτό τον καιρό στο Πολύεδρο), της Λητώς – Ηλιάννας Καπέλλα και της Όλγας Νικολοπούλου, τα παιδιά θα φτιάξουν αποκριάτικα καπέλα, μάσκες και θα βαφτούν με αποκριάτικο μακιγιάζ, κλείνοντας έτσι τις δράσεις του καρναβαλιού με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο.
Στην αίθουσα Αίγλη, στην Βέσο Μάρε, όπου φέτος φιλοξενήθηκαν τα Μπουρμπούλια, το Σάββατο 21/2/2015 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί οαποκριάτικος χορός του Κοινωνικού Οργανισμού –ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ, που αντικατέστησε τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό του Δημάρχου.
Στην γκαλερί Παλίσσανδρος έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής της Δήμητρας Τριανταφυλλοπούλου ενώ στην γκαλερίCube στην οδό Μιαούλη 39 κάτω από την Μαιζώνος, ξεκίνησε η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Ισμήνης Μπονάτσου που θα διαρκέσει έως και τα μέσα Μαρτίου 2015. Κεντρικό θέμα των έργων που παρουσιάζονται είναι η ανθρώπινη μορφή.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αναδρομική ατομική έκθεση του ζωγράφουΠαναγιώτη (Τάκη) Βαρελά στην Δημοτική Πινακοθήκη της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος 110 που μόλις ξεκίνησε. Τίτλος της είναι «Μετ’ άλλων ανθρώπων έργο ΙΙ» (βασική και πρώτη κάτω φωτό).
Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας συνεχίζεται η έκθεση "Κεραμέων Ίχνη, Η Αρχή 2014" με έργα κεραμικής έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Πρόκειται για περιοδική έκθεση εικαστικών κεραμικών έργων με την διοργανωτική σφραγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαίας και της Ομάδας Κεραμέων Ίχνη.
Στο γειτονικό Αίγιο το Σάββατο 21/2 στις 22.30 στον πολυχώρο «Πολυτεχνείο» θα εμφανιστούν live oι κεφάτοι Imam Baildi στο πλαίσιο της νέας τους μουσικής περιοδείας.
Ακόμα την Καθαρά Δευτέρα 23/2/2015 το βράδυ στο κέντρο Αστέρια Live κατεβαίνει σύσσωμο το νεανικό μουσικό σχήμα του Caramela από την Αθήνα με επικεφαλής τον Σάκη Αρσενίου, τον Δημήτρη Καραδήμο, κ.α. Μαζί τους και ο γνωστός λαικός ερμηνευτής Χάρης Κωστόπουλος.
Από πάρτι και γκεστ djs, στο Οtto, στην Όθωνος Αμαλίας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα παίξουν μουσική στο party Dance festival, οι καλεσμένοι djs CJ Jeff, Mihalis Safras, Thodoris Triantafillou και ο dj και μουσικός παραγωγός Freespirit.
Επίσης έχετε κατά νου και το πάρτι στο Μέγαρο Πραπόπουλου στην Μαιζώνος και Φιλοποίμενος που διοργανώνουν τόσο το Σάββατο το βράδυ όσο και την Κυριακή 22/2 τα εκεί 4 καφέ μπαρ που λειτουργούν. Θα παίξει μουσική ο dj Dionysios Tsatsas αλλά και ο Στέλιος Αποστολόπουλος.
Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ