Type Here to Get Search Results !

Οι μεγάλες παρελάσεις του πατρινού καρναβαλιού 2015



Στην κορύφωσή του οδεύει το Πατρινό Καρναβάλι 2015 με τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου 21ης Φεβρουαρίου και τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 22ης Φεβρουαρίου, που θα εκτοξεύσουν το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη. Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή στιγμή του Πατρινού Καρναβαλιού, που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ντόπιους και επισκέπτες μεταμορφώνοντας την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.
Για τις παρελάσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή 141 πληρώματα, που αποτελούνται από 35.000 καρναβαλιστές. Πολλά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές.
Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου.  Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται δίνοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.
Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της ευρηματικότητας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής  και της έμπνευσης, που πλημμυρίζει σαν χείμαρρος τους δρόμους συντονίζοντας την πόλη όλη στους παλμούς της.
Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Παπαφλέσσα. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 6μμ και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 2μμ. και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.
Η Μπάντα του Δήμου στην κορυφή της κυριακάτικης παρέλασης θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: ως «Bollywood Festival Colour» Βασιλιάς Καρνάβαλος και άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 (πλαισιωμένο με μεταμφιεσμένους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΠ), «Χορεύοντας με τους κλόουν», τα σατιρικά άρματα: «το παιδί και το Σύστημα Υγείας» και το άρμα με Σαμαρά, Τσίπρα, Μέρκελ, τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών: «Πρίγκιπας», «Κάστρο», «Πειρατικό Καράβι», «Τρενάκι», «Παπαγάλος», «Πειρατής και Γάτος», «Γίγαντας» και «Μπάντα», δυο σκαλωτά άρματα με μεταμφιεσμένους και τα άρματα του καθιερωμένου σοκολατοπόλεμου στην ουρά της παρέλασης, που θα γλυκαίνουν με τις ρίψεις τους τούς θεατές.
Εντυπωσιακή αναμένεται η φετινή παρουσία αρμάτων που έχουν δημιουργήσει τα πληρώματα, αφού φέτος φτάνουν τα 33 (συμπεριλαμβανομένου και ενός αυτοκινήτου-αντίκα) ξεπερνώντας κατά πολύ κάθε προηγούμενο. Παρόντα θα είναι και τα πληρώματα με μικροκατασκευές.
Η φετινή έμπνευση των πληρωμάτων χτυπάει κόκκινο και θα παρασύρει συμμετέχοντες και θεατές σε έναν ασταμάτητο χορό. Η φαντασία των πληρωμάτων αντλεί από όπου μπορεί να ανοιχτεί ο νους. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα «ανακυκλώσιμα» και μη, πρόσκαιρα και διαχρονικά, επηρεασμένα από την οικονομική κρίση, την επικαιρότητα, τα παθήματα αλλά και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα (αρετές και ελαττώματα) των Νεοελλήνων, βουτώντας στην μαγειρική, στα παραμύθια, στον κινηματογράφο, στις μνήμες του χθες και σε ότι άλλο αγγίξει το μαγικό ραβδί μεταμόρφωσης των καρναβαλιστών. Θέματα που δεν χωράνε σε περιγραφές αλλά που θα ξεδιπλωθούν σε όλη την έκτασή τους σκορπώντας χρώματα, ιδέες, ξέφρενο κέφι, γέλιο, ανατρεπτική διάθεση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προκαλώντας τον θαυμασμό και τα πλατιά χαμόγελα μικρών και μεγάλων. Οι Πατρινοί καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού με την τέχνη του εφήμερου και διαδηλώνουν το μεγάλο και αναφαίρετο δικαίωμά τους, την χαρά και την αγάπη για τη ζωή.
H νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου αρχίζει στις 18.30 (ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την NERIT από τις 19.00 έως τις 20.30 και από τα τοπικά και περιφερειακά κανάλια) και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής στις 14.00 (ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την NERIT από τις 14.30 έως τις 16.00 και από τα τοπικά και περιφερειακά κανάλια).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ