Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Eπιστρέφουν οι 85 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου


                                      Κωνσταντίνα Παλαιολόγου
Πλώρη για την επιστροφή των 85 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών στα καθήκοντά τους, οι οποίοι στο όνομα της διαθεσιμότητας έκλεισαν ραντεβού με την ανεργία, βάζει απο σήμερα το  πρωί  ο Σύλλογος των εργαζομένων στο ΑΕΙ της Πάτρας, στους κόλπους του οποίου επικρατεί αέρας συγκρατημένης αισιοδοξίας μετά την κυβερνητική εξαγγελία ότι άμεσα θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που απολύθηκαν λόγω της διαθεσιμότητας.
Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις και θα συζητηθεί πιθανή επίσκεψη στον υπουργό, αν και όπως δήλωσε στο «patrastimes.gr»,ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Βασιλάκης, είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή μέχρι αρχές Φεβρουαρίου, αφού το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μία απλή υπουργική υπογραφή, χωρίς καν νομοθετική ρύθμισης.
Αν η εξαγγελία  γίνει πράξη, αυτό θα σημάνει την επιστροφή στα γραφεία τους για 85 εργαζόμενους και όλοι μαζί θα συμπληρώνουν τον αριθμό των 385 ατόμων, όταν με βάση την έρευνα ανεξάρτητης εταιρείας, που ζήτησε ο προηγούμενος υπουργός παιδείας, μόνο στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, απαιτούνται 659 εργαζόμενοι για την ανταπόκριση των διοικητικών αναγκών του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Ο κ. Βασιλάκης χαρακτήρισε ως από τους σκληρότερους στην υπόθεσή τους υπουργούς τους Αρβανιτόπουλο και Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας ότι ο τελευταίος υπουργός Παιδείας της δικομματικής Αντρέας Λοβέρδος, προσπάθησε να αφήσει σε εκκρεμότητα την υπόθεση με την ελπίδα να λυθεί από την κυβέρνηση που θα προέκυπτε από την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ