Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισε τα "κάστρα" του ΠΑΣΟΚ και τα έκανε δικά του

Ποσοστά που επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που σάρωσε στον κεντροαριστερό και σοσιαλιστικό χώρο, παίρνοντας μαζί του όλες τις δυνάμεις του πολιτικού αυτού πεδίου, πέτυχε το κόμμα στην Αχαΐα.
Η διαφορά που κατάφερε να σημειώσει από την Νέα Δημοκρατία τα λέει όλα από μόνη της. Στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων της Αχαΐας πέτυχε 43,06 την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έφτασε μόλις το 20,63.
Η διαφορά 23 ποσοστιαίων μονάδων μεγαλώνει ακόμα περισσότερο στον επίπεδο του Δήμου της Πάτρας. Στα εκλογικά τμήματα μόνο του Δήμου Πατρέων ο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει το 45,37, ενώ η Νέα Δημοκρατία μόλις το 18,63.
Στην Πάτρα δηλαδή η διαφορά φτάνει τις 27 μονάδες! Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου είχε καταφέρει να πιάσει ποσοστά ρεκόρ που είχε πετύχει μόνο το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα την εποχή της παντοδυναμίας του, την δεκαετία του ’80 , σε αυτές τις εθνικές εκλογές βλέπουμε ότι καταφέρνει και τα ξεπερνάει.
Η Αχαΐα, αλλά και η Πάτρα, έχουν γίνει πλέον «κάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ , με το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς να πετυχαίνει ποσοστά ρεκόρ στην περιοχή και να έχει ιδιαίτερα μεγάλο ρεύμα στις νεανικές ηλικιακές κατηγορίες.
Να σημειωθεί ότι τρίτο κόμμα σε επίπεδο νομού αναδείχτηκε το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 5,87, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να τους ακολουθούν με 5,85 και το ΚΚΕ με 5,49 να είναι στην πέμπτη θέση. Στον Δήμο της Πάτρας στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,57, ακολουθεί το Ποτάμι με 5, 99 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,88.
Συμπερασματικά, κοιτάζοντας συνολικά την όλη εικόνα σε Πάτρα και σε Αχαϊα, πέρα από τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο που θα μπορούσε να πει κανείς είναι  ότι η Χρυσή Αυγή παρά το γεγονός ότι στην επικράτεια βρίσκεται στην τρίτη θέση, στην περιοχή φαίνεται ότι δεν έχει πέραση, καθώς δεν είναι ούτε σε Πάτρα, ούτε σε Αχαϊα στις πέντε πρώτες θέσεις, σημειώνοντας χαμηλά ποσοστά, σε σύγκριση με αυτά που πέτυχε πανελλαδικά. 
Παράλληλα, τα μεγάλα ποσοστά που είχε κάποτε το ΠΑΣΟΚ μοιράστηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ (πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο) και από ένα κομμάτι της "πίτας" στον σοσιαλιστικό χώρο πήραν ΚΙΔΗΣΟ και Ποτάμι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ