Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μονομαχία ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. με φόντο τον … κινηματία Γ. Παπανδρέου


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Με φόντο το «κίνημα» του Γ. Παπανδρέου  βρίσκεται  ήδη σε εξέλιξη η μονομαχία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας , στην πρώην έδρα του «πράσινου» ήλιου.
Το μεγάλο ζητούμενο για τα επιτελεία των δύο κομμάτων δεν είναι  ποιος θα καταλάβει την πρώτη και δεύτερη θέση στο νομό αλλά και τον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας, καθώς αυτό και οι δύο πλευρές ομονοούν πως έχει απαντηθεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει σαφές προβάδισμα.
Ωστόσο,  αυτό το οποίο ζητά απάντηση είναι, που θα «καθίσει» το ποσοστό τους, με δεδομένη πλέον την  κάθοδο του Γ. Παπανδρέου.
Τόσο η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  όσο και της Ν.Δ. συμφωνούν, πως η ύπαρξη του Γ. Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ, συνεπάγεται «ξάκρισμα» εκλογικής δύναμης και για τους δύο.
Στο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιο ποσοστό βάζουν ως ταβάνι, σε ότι αφορά το εκλογικό ποσοστό που θα λάβουν στις 25 Ιανουαρίου, η απάντηση είναι «εξαρτάται που θα κάτσει ο Γ. Παπανδρεόυ και τι διαρροές θα έχουμε» , θυμίζοντας απλά πως στις τελευταίες εθνικές εκλογές, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει στην Πάτρα 37% και στην Αχαΐα 32%.
Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως σίγουρα η κάθοδος Γιώργου κάνει ζημιά.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εκτιμήσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως τα ίδια δηλώνουν, έχουν εγκαταλείψει προ πολλού το αισιόδοξο σενάριο των 25 μονάδων και αρκούνται σε μια εκτίμηση της τάξης του 20% plus,  προκειμένου να εξασφαλίσουν εκλογή δύο βουλευτών, υπό την προϋπόθεση πως οι “μικροί” θα μείνουν σε χαμηλά ποσοστά στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας.
Κοψίματα – Ραψίματα
Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου  της Αχαΐας για τον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από σαράντα κύματα, καθώς εκτός από τον αποκλεισμό ονομάτων που παρέπεμπαν σε «αμαρτωλό» παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, υπήρξε και σφαγή για το ποιοι θα μείνουν μέχρι τέλος εντός συνδυασμού.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γιατρού Κ. Μάρκου ο οποίος ουσιαστικά έμεινε  εκτός,  καθώς επιβίωσε αντί αυτού, ο προερχόμενος από την ΠΑΣΟΚική πτέρυγα Γ. Γκόβας. Να σημειωθεί πως η Ν.Ε συνεδρίαζε από τις 6 το απόγευμα έως  τη 1 μετά τα μεσάνυχτα με τις ψηφοφορίες να έχουν μυστήριο, υπόγειες διαδρομές και σενάρια.
Το κόψιμο Μάρκου αλλά και τα όσα προηγήθηκαν των διαδικασιών για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, αιτιολογείται ως «φυσική εξέλιξη»  για ένα κόμμα, στο οποίο λόγω της δυναμικής που εμφανίζει οι ενδιαφερόμενοι ήταν υπερδιπλάσιοι των θέσεων.
Εκλογικό κέντρο
Σε κλίμα έντονης κινητικότητας καθώς στις 18 του μήνα αναμένεται να έρθει στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας – εκτός κι΄ αν υπάρξει αλλαγή της τελευταίας στιγμής - από  την περασμένη  Πέμπτη ξεκίνησε η λειτουργία του εκλογικού κέντρου το οποίο βρίσκεται στην οδό Ερμού  18.
Γαλάζιες ανησυχίες
Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο η ιδέα και μόνο πως το ποσοστό θα μπορούσε να κυμανθεί λόγω και υποψηφιότητας Γ. Παπανδρέου κάτω από το 17% του ‘12 προκαλεί ίλιγγο στους επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αχαϊας.
Την ίδια ώρα η εκτίμηση που υπάρχει είναι, πως η Πάτρα δεν προσφέρεται για πραγματοποίηση κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Αντ. Σαμαρά, καθώς υπάρχει έντονη αίσθηση αποτυχίας, με αποτέλεσμα να έχει ήδη προκριθεί η πραγματοποίηση περιοδείας  του
προέδρου της Νέας Δημοκρατίας , στο πλαίσιο της οποίας  θα γίνουν δυο στάσεις  για συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς.
Η μία στην πόλη του Αιγίου και η δεύτερη στην Πάτρα, όπου ο κ. Σαμαράς θα έχει επαφές με επιχειρηματίες και φορείς της πόλης. Το σενάριο για συγκέντρωση και ομιλία ακόμα και σε κλειστό χώρο θεωρείται στην παρούσα φάση και με το κλίμα που υπάρχει στην Αχαΐα αδιανόητο. Η αναβολή της περιοδείας λόγω του ταξιδιού στο Παρίσι του πρωθυπουργού, προκειμένου να συμμετάσχει στη σιωπηρή συγκέντρωση των αρχηγών κρατών και προσωπικοτήτων, ενάντια στην τρομοκρατία αφήνει ανοιχτή την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της στη Δυτική Ελλάδα
Μουρμούρες
Για τις ημέρες που απομένουν έως τον πηγαιμό στην κάλπη, το πρόβλημα που καλούνται να διαχειριστούν τα στελέχη της ΝΟΔΕ , αφορά και στις σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων και ιδιαίτερα η κόντρα του  Θαν. Νταβλούρου με όλα τα ιστορικά στελέχη, καθώς θεωρεί πως όλοι στηρίζουν τον νέο και άφθαρτο πρώην γγ. Επικοινωνίας Α. Κατσανιώτη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ