Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Η φαντασία στην ...εξουσία - Ξεκινά σήμερα το Πατρινό Καρναβάλι


«Το Πατρινό Καρναβάλι ξεκινάει.
Η μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας που γίνεται κάθε χρόνο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, βρίσκεται στην αφετηρία της.
Με ζωντάνια και κέφι, με σάτιρα και σαρκασμό, κόντρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ως λαός και χώρα.
Μπορούν οι νέοι, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία των παλαιότερων να τα καταφέρουν.
Το Καρναβάλι σαν γνήσιο και αυθεντικό λαϊκό πανηγύρι, θα ανανεώνεται και θα αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο σε όλη την 
«Το Πατρινό Καρναβάλι ξεκινάει.
Η μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη μας, βρίσκεται στην αφετηρία της.
Με ζωντάνια και κέφι, με σάτιρα και σαρκασμό, κόντρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ως λαός και χώρα.
Μπορούν οι νέοι, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία των παλαιότερων να τα καταφέρουν.
Το Καρναβάλι σαν γνήσιο και αυθεντικό λαϊκό πανηγύρι, θα ανανεώνεται και θα αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο σε όλη την έκταση της Πάτρας, στηριγμένο στην αυθόρμητη λαϊκή παρέμβαση και συμμετοχή, στο δυναμισμό και την ζωντάνια της νέας γενιάς.
Πατρινό Καρναβάλι για πάντα λοιπόν και σήμερα και αύριο και ενάντια σε όσους μας μαυρίζουν τη ζωή».
Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στα ΜΜΕ στην αίθουσα του Δημαρχείου Πατρών,  έδωσε τον τόνο του Πατρινού Καρναβαλιού 2015, μιαν ανάσα πριν αυτό ανοίξει  και κάλεσε τους Πατρινούς στις εκδηλώσεις της Ημέρας Έναρξης, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Ιανουαρίου.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται το φετινό Πατρινό Καρναβάλι.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση, όπως είπε, έχει ένα χρέος, αναλόγως και του προϋπολογισμού, που καταμερίζεται  σε χρέη των δημοτικών αρχών από το 2006 και μετά (2.300.000 ευρώ) και σε χρέος από οφειλές του ΥΠ.ΠΟ. στο θεσμό (2.600.000 ευρώ).
Από το Καρναβαλικό Συνεργείο υπάρχει μεγάλη έλλειψη τεχνικών, με αποτέλεσμα να γίνονται δίμηνες συμβάσεις και πληρωμές με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών ή αποδεικτικό δαπάνης, καθώς και έλλειψη σοβαρών  ειδικοτήτων που διακόπτουν την παραγωγή των αρμάτων στη μέση. «Προσπαθούμε με μεγάλες προσπάθειες να βάλουμε μια τάξη στον τομέα αυτό και μετά τον Μάρτη να δουλεύει όλο το χρόνο με τον σωστό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ευχαρίστησε θερμά τη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού και τους λοιπούς εθελοντές για τη σημαντική εθελοντική συνεισφορά τους και  τους υπαλλήλους κι εργαζόμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Καρναβαλικού Εργαστηρίου για τις προσπάθειές τους.
Όπως επισήμανε, από τότε που ανέλαβε η δημοτική αρχή την Κοινωφελή Επιχείρηση, συναντήθηκε με πολύ κόσμο του Καρναβαλιού (εκπροσώπους πληρωμάτων, φορέων, συλλόγων) που είχαν πολλές και δημιουργικές ιδέες. Άλλες από αυτές υλοποιούνται κι άλλες όχι, πάντα με κριτήριο τα οικονομικά δεδομένα.
Στη συνέχεια ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος παρουσίασε το πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 με αφετηρία την Τελετή Έναρξης, ενώ τόνισε ότι πιλοτικά για φέτος θα σηματοδοτηθεί η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για Καρναβάλι στις Γειτονιές. Βασιζόμενη  σε μια ιδέα του Αντώνη Παπαντωνόπουλου, Η Κοινωφελής Επιχείρηση θα παραχωρήσει  1000 στολές σε παιδιά του Δημοτικού και θα στηρίξει καρναβαλικές εκδηλώσεις και χορούς στις γειτονιές της Πάτρας.
Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις της Ημέρας Έναρξης, ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος υπογράμμισε την εθελοντική συμμετοχή πολλών συμμετεχόντων συντελεστών όπως των σχολών χορού της πόλης και άλλων εθελοντών πατρινών, ενώ σχετικά με το ιστορικό Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια, είπε ότι η ραδιοφωνική μετάδοση των θεμάτων θα γίνει από την ΕΡΑ Πάτρας λόγω του χρονικού οροσήμου(50 χρόνια)  αλλά και λόγω του αιτήματος της Επιτροπής Αγώνας της ΕΡΑ Πάτρας που αντιμετωπίστηκε θετικά από το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ