Type Here to Get Search Results !

Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα: "Σας καλώ να γράψουμε ιστορία" - " ΟΡΙΣΤΙΚΑ στο Δήμο η παραλιακή ζώνη"

Θερμός χαιρετισμός του Ηλία Γρηγόρη με τον Αλέξη Τσίπρα. Η σχέση τους χρονολογείται από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα κόμμα του 3%

21:05 "Σας καλώ να γράψουμε ιστορία, αυτή η νίκη θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Με τη νίκη, μην χάσουμε ούτε στιγμή." Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το γήπεδο "Τόφαλος" της Πάτρας. 
20:56 "Κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη αυτής της πόλης είναι η απόδοση στους πολίτες και στο Δήμο της παραλιακής της ζώνης. Μετατρέπουμε σε οριστική την προσωρινή παραχώρησή της στο Δήμο Πατρέων. Αυτή η πολύτιμη, δημόσια περιουσία της πόλης δεν θα εκποιηθεί από κανένα ΤΑΙΠΕΔ – το οποίο, έτσι κι αλλιώς, από τη Δευτέρα μετράει μέρες.
Σε συνεργασία με το Δήμο και με τους φορείς της πόλης και με αφετηρία τις κατευθύνσεις του «παγωμένου» Ρυθμιστικού Σχεδίου της Πάτρας που θα ενεργοποιηθεί, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά και σύμφωνα με τις προτάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, θα εξασφαλιστεί η οργανική σύνδεση του συνόλου της παραλιακής ζώνης με την πόλη – όχι μόνο των 3,5 χλμ της προσωρινής παραχώρησης – θα εξασφαλισθεί η ανάδειξη της διαχρονικής φυσιογνωμίας της.
Θάλασσα, παραλιακό μέτωπο και Πάτρα δεν πάνε ξεχωριστά. Η Πάτρα δεν μπορεί να έχει γυρισμένη την πλάτη στο παραλιακό της μέτωπο."
20:55 Βρίσκομαι για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που συνοψίζει τη χρεοκοπία του παλαιού καθεστώτος. Όπως και του αναπτυξιακού μοντέλου που επέβαλαν. Μια Περιφέρεια με ιδιαίτερους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και υποδομές έχει σχεδόν το ⅓ του εργατικού δυναμικού της άνεργο. Είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ελλάδα. Η αποβιομηχάνιση της Πάτρας την έχει μετατρέψει από πόλη της εργασίας σε εστία ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων.
Πράγματι η Πάτρα έχει βιώσει τη ραγδαία αποβιομηχάνιση πολύ πριν από τα Μνημόνια. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, που απαξίωσε εργαζομένους, με ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία σε συγκεκριμένους κλάδους παραγωγής. Τα κλειστά μαγαζιά στο κέντρο και τις συνοικίες της είναι η απόδειξη του παραγωγικού και οικονομικού μαρασμού της. Γι’ αυτό η παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να ξεκινήσει από εδώ. Για να ξανακάνουμε την Αχαΐα συνώνυμη με την παραγωγή.
Με ειδικό και στοχευμένο σχέδιο για τη βραχυ-μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση της ανεργίας. Ένα σχέδιο, που ξεκινά με την καταγραφή των αργουσών παραγωγικών μονάδων και την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους. Και συνεχίζει με εξειδικευμένα κίνητρα. Με τοπική και περιφερειακή κλαδική πολιτική. Με τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη βιομηχανία, ώστε η μηχανή αυτής της περιοχής να ξαναπάρει μπρος.
20:50 Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές καταθέσεις και συναλλαγές – και θα το κάνουμε.
Κανένας νέος φόρος δεν θα επιβληθεί.
Κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους την Κυριακή με το αποτέλεσμα των εκλογών και τη μεγάλη νίκη του λαού μας.
20:45 "Έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ – και θα το κάνουμε.
Θα τον αντικαταστήσουμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας(ΦΜΑΠ). Ο νέος αυτός φόρος θα ισχύσει με την εφαρμογή του περιουσιολογίου, ώστε να έχει ήδη αποτυπωθεί η πραγματική περιουσιακή κατάσταση των πολιτών.
Θα εφαρμοστεί στις πραγματικές, εμπορικές αξίες των ακινήτων. Όχι στις σημερινές, υπερτιμημένες αντικειμενικές. Θα εξαιρεί την συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας, εκτός από υπερπολυτελείς κατοικίες. Θα προβλέπει υψηλό αφορολόγητο όριο ανά άτομο, έτσι ώστε να μηνφορολογείται η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία.
Θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη."
20:43 Δεν κρατάμε μαγικό ραβδί αλλά μπορούμε αν χρειαστεί να κρατήσουμε ρόπαλο.
20:39 "Και σήμερα θέλω να προειδοποιήσω θέλω εδώ από την Πάτρα τον κ. Σαμαρά:
Να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις.
Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν. Αυτό να το ξέρουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με το δημόσιο χρήμα."
20:32 Αν θέλετε μια ασφαλή πρόβλεψη για το τι θα γίνει από Φλεβάρη, αυτή δε θα είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για αρχηγό.
20:30 Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του δεν έχει μια κεντροδεξιά, συντηρητική παράταξη, όπως αυτή που πολλοί ίσως θυμούνται. Έχουμε απέναντί μας μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά. Που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία. Που προκαλεί αποστροφή σε κάθε μετριοπαθή και δημοκρατικό πολίτη.
20:27 Και την Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ενωθεί με το ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πολίτες της Πάτρας, δεν έρχεται για να πάρει μια ιστορική ρεβάνς στο όνομα της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να ενώσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Θα σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας και εθνικής αναγέννησης.
Από την Δευτέρα δεν θα υπάρχει για εμάς κομματικό κράτος. Τελειώνει την Κυριακή με την ψήφο του λαού. Δίνει τη θέση του στο κράτος δικαίου, στην ισονομία και την αξιοκρατία.
20:23 Σας καλούμε να μην τους αφήσετε. Σας καλούμε να απεγκλωβίσετε και το ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα από τις δυνάμεις του χθες. Να μην επιτρέψετε στα βαρίδια. Να μην επιτρέψετε στους υπόλογους για τα μαύρα ταμεία της Siemens, για τις μίζες στα εξοπλιστικά, στους υπόλογους για τα Μνημόνια, να ακυρώσουν την ελπίδα σας, να ματαιώσουν τις προσδοκίες σας.
20:20 Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ψηφίστε την Κυριακή για τη δική σας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Σημαίνει τέλος στα Μνημόνια της καταστροφής.
Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν.Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας.
20:18 Η Πάτρα στέλνει σήμερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα της μεγάλης νίκης του λαού μας. Το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής.
20:15 Άρχισε η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο "Τόφαλος" της Πάτρας.









Πάτρα: ΔΕΙΤΕ κι άλλες ΦΩΤΟ από το κατάμεστο «Τόφαλος» όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας

Γνωστοί Αχαιοί υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και στο πλευρό του Ηλία Γρηγόρη

19:30 Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πάτρας «ΤΟΦΑΛΟΣ», μιλά σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται στην Πάτρα, τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, και καθώς όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με άνεση θα βρεθεί στην πρώτη θέση την Κυριακή, ενώ υπό προϋποθέσεις που θέτει ο εκλογικός νόμος, ίσως κατακτήσει και την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.
Σε αυτό το στόχο θα επιμείνει και στην αποψινή του ομιλία, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, καλώντας πολίτες που δεν έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα, να το πράξουν την Κυριακή για να του δώσουν «μια καθαρή νίκη και μια καθαρή εντολή διαπραγμάτευσης με την τρόικα».
Θα τονίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κόμματα του «μνημονιακού τόξου», είτε είναι παλιά (όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.), είτε είναι νέα, εννοώντας το ΠΟΤΑΜΙ.













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ