Type Here to Get Search Results !

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου Πάτρα-Πύργος


Το τυπικό μέρος για το έργο του οδικού τμήματος Πάτρα-Πύργος, που αφορά του στη χρηματοδότηση του από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020, έληξε και επίσημα με την έγκρισή του, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που γνωστοποίησε ότι εγκρίνει το σύνολο των προτάσεων που είχε υποβάλει η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, καθώς μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν εγκεκριμένο μόνο το ένα τρίτο των έργων.
Όλα βαίνουν όπως ακριβώς προβλέπει το χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο Γιάννης Καρνέσης, αρμόδιος προϊστάμενος του υπουργείου Υποδομών για τα οδικά έργα της Πελοποννήσου, ενώ αποκάλυψε ότι χθες εκδόθηκε μία ακόμα δικαστική απόφαση για συμπληρωματική απαλλοτρίωση στην περιοχή της Μόμβρης του δήμου Δυτικής Αχαΐας.
«Εντός των επόμενων ημερών παρακαταθέτουμε το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει η απαλλοτρίωση» δήλωσε σχετικά ο κ.Καρνέσης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κίνηση του υπουργείου να εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) αποδείχθηκε καθοριστική καθώς κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος. «Εάν περιμέναμε να εγκριθεί το οδικό έργο, θα ξεκινούσαν σήμερα οι διαδικασίες δημοπράτησης» τόνισε χαρακτηριστικά.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα, αφού κανένας εμπλεκόμενος φορέας δεν έχει καταθέσει αίτημα παράτασης, επομένως στις 27 Ιανουαρίου θα ανοιχθούν οι προσφορές.
«Κατανοώ την ανησυχία των πολιτών ότι ενδεχόμενες εκλογές μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία, ωστόσο έως τώρα δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα» συμπλήρωσε ο κ. Καρνέσης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, καθώς «ο δρόμος Πάτρα-Πύργος έχει πολλά τεχνικά πλεονεκτήματα στην κατασκευή του, συνεπώς ένας επιμελής εργολάβος έχει μόνο να κερδίσει εάν τρέξει τα έργα γρήγορα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ