Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Λιγότερα τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα

Πάτρα: Λιγότερα τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα Σύμφωνα με μελέτη της ΕΣΕΕ

Τάση μείωσης και περιορισμού των λουκέτων στην αγορά της Πάτρας δείχνει η τελευταία έρευνα της ΕΣΕΕ. Η συνολική απογραφή και χαρτογράφηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην τοπική αγορά , πραγματοποιήθηκε από την ΕΣΕΕ για τρίτη φορά.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ οι δρόμοι στους οποίους τα ποσοστά των λουκέτων είναι άνω του 40% είναι οι εξής: Καραϊσκάκη 63,4%, Αράτου 57,7%, Γούναρη 48,5%, Βότση 47,8%, Φιλοποίμενος 40,7%.
Στο διάστημα Σεπτέμβριος 2013- Σεπτέμβριος 2014, η αναλογία των κλειστών προς τις ανοιχτές επιχειρήσεις στο κέντρο της Πάτρας, κινήθηκε πτωτικά το πρώτο εξάμηνο (από 24,1% τον Σεπτέμβριο σε 22,1% το Μάρτιο) ενώ στην τελευταία καταγραφή επανέρχεται στο επίπεδο του προηγούμενου Σεπτεμβρίου και φτάνει στο 24,2%.
Η συνολική απογραφή του εμπορικού κέντρου της Πάτρας είχε ως αποτέλεσμα τη διαπίστωση 384 κλειστών επιχειρήσεων σε σύνολο 1.586 επιχειρήσεων -  επαγγελματικών στεγών, ποσοστό δηλαδή 24,2%.
Η περίπτωση της Πάτρας ενέχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς παρουσιάζει και σχετικά σταθερά πρότυπα χωρικής κατανομής των κλειστών επιχειρήσεων που φαίνεται ότι συγκεντρώνονται στο περίγραμμα του εμπορικού κέντρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ