Type Here to Get Search Results !

Η ατζέντα του σαββατοκύριακου στην Πάτρα - Τι αξίζει να δούμε και να επισκεφθούμε

Η ατζέντα του σαββατοκύριακου στην Πάτρα - Τι αξίζει να δούμε και να επισκεφθούμε Ξεχωρίζει  Η επανάληψη της παράστασης "Το θείο τραγί" στο Αct αλλά και η παράσταση στo θέατρο Αγορά "Ορφέας στο bar"

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα συγκεντρώσαμε για το σαββατοκύριακο, το πρώτο του φετινού γιορτινού Δεκέμβρη, τα event και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Πάτρα.
Κατ’ αρχάς στο θέατρο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, οι θεατρόφιλοι μπορούν να δουν την εξαιρετική παράσταση «Το θείο τραγί» που βασίζεται σε κείμενο του Γιάννη Σκαρίμπα. Η σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία και ερμηνεία είναι της Μάριας Φλωράτου και του Τάσου Δαρδαγάνη. Το σαββατοκύριακο 6 και 7/12/2014 (το Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.30).
Στο θεατράκι Αγορά στην οδό Καραισκάκη 149, στην Πάτρα αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε το έργο «Ορφέας στο bar» της Χλόης Κουτσουμπέλη σε σκηνοθεσία του Κώστα Μαλαμή με την Θεανώ Κανελλάκη, τον Σπύρο Κανελλάκη, κ.α. Στις 21.30 το σαββατοκύριακο.
Στις δε «Γραμμές Τέχνης» στην οδό Μαιζώνος 271, μετά την Παπαφλέσσα, παρουσιάζεται η παράσταση «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» σε σκηνοθεσία Βασίλη Κόκκαλη και μουσική των Deadbeat Escapement, ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό στοιχείο. Σάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 20.00.
Στο Πάνθεον στην οδό Γούναρη, το Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα και την Κυριακή στις 11.30 το πρωί και στις 3.30 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση από το θέατρο Δελφινάκι "Άριελ η μικρή γοργόνα".
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών στην οδό Φωκαίας 26 κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, προβάλλει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Ισπανική κοινωνική ταινία «Ακόμα και η Βροχή» με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.
Συνεχίζονται τα «Παραμυθοποιήματα» στον χώρο του βιβλιοπωλείου της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, στην οδό Παντανάσσης και αυτό το Σάββατο 6/12/2014 μετά τις 11 το πρωί θα παρουσιαστεί «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας».
Το Σάββατο στο καφέ μπαρ Libido στην Βέσο Μάρε η γνώριμη δημιουργική ομάδα – παρέα «Τα Κορίτσια φτιάχνουν» θα βρίσκεται εκεί από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και άλλα είδη και γλυκίσματα που έχουν οι ίδιες φτιάξει. Μάλιστα ο σκοπός του bazaar είναι και καλός μιας μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την στήριξη του συλλόγου «Αγκαλιάζω» της Πάτρας.
Παράλληλα αξίζει να επισκεφθείτε τις εκθέσεις του RE-culture 3 σε Αγορά Αργύρη και Σκαγιοπούλειο.
Στο βιβλιοπωλείο της Πρωτοπορίας στην Πάτρα στην οδό Γεροκωστοπούλου 31 θα παρουσιαστεί μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, το νέο παιδικό βιβλίο της Γιώτας Αλεξάνδρου «Χάρης και Φάρις» που θίγει με όμορφο, ευαίσθητο τρόπο το θέμα της προσφυγιάς.
Κρητικό γλέντι θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο το βράδυ από τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών της Πάτρας «Ο Ψηλορείτης» στον χώρο της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετέχουν οι Αντώνης Μαρτσάκης, Νίκος Μαρεντάκης, κ.α.
Επίσης στην Ποικίλη Στοά στην Παντανάσσης την Κυριακή στις 9.30 το βράδυ θα εμφανιστούν live οι «Ένα Βήμα Μπροστά».
Στην πόλη γίνονται και πολλές ωραίες εκθέσεις όπως του εκπαιδευτικού και ζωγράφου Βασίλη Σωτηρχόπουλου στο Πολύεδρο (έως τις 11 Δεκεμβρίου), στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας ( Η Αρχή Κεραμέων Ίχνη 2014, 2η εικαστική έκθεση κεραμικής τέχνης) και της Ειρήνης Μπράττη στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη που θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο 13/12/2014.
Τέλος στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού στην οδό Κανάρη, πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη, το Σάββατο 6/12/2014 στις 19.00 θα μιλήσει ο δικηγόρος, Λέκτωρ του εκκλησιαστικού δικαίου της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας Γιώργος Ι. Ανδρουτσόπουλος με θέμα «πολιτειακοί νόμοι και εκκλησιαστικοί κανόνες, μία δύσκολη σχέση».
Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ