Type Here to Get Search Results !

Η Χριστουγεννιάτικη ατζέντα της Πάτρας – Τι μπορείτε να δείτε και να απολαύσετε στην πόλη, το διήμερο των εορτών

Η Χριστουγεννιάτικη ατζέντα της Πάτρας – Τι μπορείτε να δείτε και να απολαύσετε στην πόλη, το διήμερο των εορτών- Το thebest.gr σας εύχεται Χρόνια Πολλά Το "μενού" περιλαμβάνει από Ρίτα Αντωνοπούλου και Α. Βίσση έως τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την Δήμητρα Ματσούκα στο Επίκεντρο+

Μία επιλογή των πολλών και σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, event και παραστάσεων που έχουν προγραμματιστεί τις όμορφες γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων στην Πάτρα έκανε το thebest.gr για εσάς.
Ξεκινώντας από το θέατρο, στο μικρό αλλά γνώριμο και ζεστό θέατρο Αγορά της οδού Καραισκάκη 149 επιστρέφει από την άλλη μέρα των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 26/12/2014, η παράσταση της Εταιρείας θεάτρου και Τέχνης «Φθινοπωρινή Ιστορία» σε σκηνοθεσία του Κώστα Μαλαμή με τους Μιχάλη Σμυρλή και Θεανώ Κανελλάκη. Στις 21.30, το βράδυ.
Πιο δίπλα στο Act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, παρουσιάζεται «Το κρυφό ευαγγέλιο» που αποτελείται από 4 μικρές ιστορίες βγαλμένες από τις σελίδες της Βίβλου. Την σκηνοθεσία, τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας, υπεύθυνος του act. Στις 21.30, εκτός Τετάρτης και Πέμπτης έως και τις 6 Ιανουαρίου 2015.
Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει ανέβει το Aγγλικό έργο «Effect, Τομογραφία του έρωτα» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, σε πανελλήνια μάλιστα πρώτη με τους Αντώνη Καρυστινό, Άννα Μάσχα και τους Καλλιόπη Παναγιωτίδου και Μάνο Στεφανάκη. Τα Χριστούγεννα στις 21.30 όπως και την Παρασκευή 26/12 το Σάββατο και την Κυριακή 28/12/2014.
Παράλληλα πάντα στην σκηνή του ιστορικού Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων από ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 6 το απόγευμα έως και την Τρίτη 30/12/2014, θα παρουσιαστεί για το ευρύ κοινό η όπερα για παιδιά σε σκηνοθεσία και μουσική του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή, «Η Βασίλισσα του Χιονιού» σε λιμπρέτο της Σοφιάνας Θεοφάνους που έχει βασιστεί στην αγαπημένη ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, το Σάββατο 27/12 στις 21.30 καθώς και την Κυριακή 28/12 θα δοθούν 2 επιπλέον παραστάσεις του έργου το «Όνειρο στο Κύμα, Έρως Ήρως» που έχει βασιστεί στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με τον ταλαντούχο ηθοποιό Θεμιστοκλή Καρποδίνη.
Στο Επίκεντρο+, στην Νόρμαν και Αγίου Διονυσίου, στις 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου 2014 στις 21.00 η Δήμητρα Ματσούκα ερμηνεύει ένα συγκλονιστικό μονόλογο του Γαλλοαιτινού Ζαν Ρενέ Λεμουάν «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη.
Στο Περί Σκιών στην οδό Νόρμαν 18-20, θα παρουσιαστεί στις 26 έως και 30/12/2014 στις 18.00 η Χριστουγεννιάτικη εορταστική παιδική παράσταση «Ταξίδι στην Καλαντούπολη» με τους Ειρήνη Μαμάση, Τριαντάφυλλο Πατήρη και Ρούλα Λυμνιάτη.
Ακόμα στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, από τις 26 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου 2015, στις 17.30 το απόγευμα, ο Πατρινός Καραγκιοζοπαίκτης θα παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Μπαλωμένα Χριστούγεννα».
Στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου το διήμερο 29 και 30/12/2014 στις 12 το μεσημέρι το «Θέατρο χωρίς Αυλαία» θα παρουσιάσει το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη «Το κορίτσι που ζήτησε μία βελόνα, μία απλή βελόνα» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιούντα.
Στο Επίκεντρο+ το βράδυ των Χριστουγέννων μετά τις 21.00 θα πραγματοποιηθεί ένα γιορτινό μουσικό event με καλεσμένους τους Penny & the Swingin’ Cats σε ένα ρετρό και συνάμα συναρπαστικό μουσικό πρόγραμμα.
Την Παρασκευή 26/12/2014 στις 22.00 στον χώρο του «Φάρου» της Πάτρας θα εμφανιστεί live μία εκλεκτή ερμηνεύτρια με θαυμάσια φωνή, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η οποία έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Πατρινό συνθέτη και τραγουδοποιό Θάνο Μικρούτσικο. Στο ακορντεόν θα την συνοδεύει ο Παναγιώτης Τσεβάς.
Το βράδυ των Χριστουγέννων ως γνωστό, στην Πάτρα θα εμφανιστεί live η Ελληνοκύπρια ποπ σταρ Άννα Βίσση με την ορχήστρα της, σε ένα γιορτινό πρόγραμμα στο κέντρο διασκέδασης Αρείων στην Εγλυκάδα.
Στο δε γειτονικό Αίγιο αξίζει να αναφέρουμε πως το Σάββατο 27/12/2014 στις 22.00 θα πραγματοποιήσει ένα μουσικό live ο «αιώνιος έφηβος» της ελληνικής μουσικής και δισκογραφίας, ο αγαπημένος «Νιόνιος» - Διονύσης Σαββόπουλος.
Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου 2014 στις 21.15 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας έχει προγραμματιστεί η μουσική παράσταση «Lullaby baby» με την λυρική ερμηνεύτρια Ειρήνη Τζανετουλάκου σε ένα πρόγραμμα – αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ.
Στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη λειτουργεί όλη την γιορτινή περίοδο έως και τις 10 Ιανουαρίου 2015 η έκθεση – εικαστικό πρότζεκτ «Μοιραζόμαστε την τέχνη…». Παράλληλα στον χώρο της έκθεσης φιλοξενούνται και τα υπέροχα γούρια για το νέο έτος 2015 που σχεδίασε αποκλειστικά για την Cube, η Πατρινή δημιουργός και αγαπητή συνάδελφος δημοσιογράφος Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου.
Μην ξεχνάμε επίσης το εξαιρετικό εικαστικό φεστιβάλ RE-culture III της Art in Progress που απλώνεται στην Αγορά Αργύρη, το Σκαγιοπούλειο όπου πρωτοστατεί η έκθεση των έργων τέχνης της συλλογής του Σωτήρη Φέλιου και στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά. Το RE-culture III ρίχνει αυλαία την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 γι’ αυτό σπεύστε.
Στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα φιλοξενηθεί για ένα τριήμερο (28-30 Δεκεμβρίου 2014) η έκθεση της εικαστικής δημιουργού Μαίρης Μαυροπούλη με τίτλο «Μικρή Αυτοβιογραφία».
Τέλος γιορτινό και σπέσιαλ θα είναι το μουσικό πρόγραμμα του αγαπημένου χώρου διακσέδασης Metropolis της Πάτρας στην οδό Τσαμαδού όπου στο μουσικό σχήμα έχει προστεθεί εδώ κι ένα μήνα και ο γνωστός τραγουδιστής Στέφανος Μικρώνης.
Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ