Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Τους επόμενους δύο μήνες η αδειοδότηση του υδατοδρομίου


Την άνοιξη του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο ελληνικό υδατοδρόμιο στην Κέρκυρα, προκειμένου να υποδεχτεί τουρίστες την πασχαλινή περίοδο. «Κλειδί» για τη λειτουργία του θα αποτελέσει η αδειοδότηση και άλλων υδατοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή.
Έπειτα από την υπογραφή της απόφασης για την ίδρυση στην Κέρκυρα του πρώτου υδατοδρομίου στην Ελλάδα, το περασμένο Σάββατο, από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον υφυπουργό Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο, το υδατοδρόμιο είναι έτοιμο να δεχτεί υδροπλάνα και επιβάτες και να ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Ωστόσο, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, «απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει μια εταιρεία το πτητικό της έργο και να καταστεί βιώσιμη, είναι να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιφέρεια ένα ελάχιστο δίκτυο υδατοδρομίων, στα οποία θα εκτελείται το πτητικό έργο».
Στη δυτική Ελλάδα βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες για τη δημιουργία των υδατοδρομίων στους Παξούς και την Πάτρα, τα οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ίδιας εταιρείας, που τα έχει αναλάβει, μπορούν να λάβουν αδειοδότηση στους επόμενους δύο μήνες.
Συγκεκριμένα, για το υδατοδρόμιο της Πάτρας έχει κατατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών ο τεχνικός φάκελος και έχει γίνει ο πρώτος έλεγχος, βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα κατασκευών και τοποθέτησης εξοπλισμού, ενώ εκκρεμεί να ολοκληρωθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να γίνει ο έλεγχος της επιτροπής υδατοδρομίου, ώστε να προχωρήσει και η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Για το υδατοδρόμιο των Παξών θα γίνει άμεσα η κατάθεση του τεχνικού φακέλου, που έχει επικαιροποιηθεί με τις βελτιώσεις που ζητήθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Λιμενικό Σώμα, ενώ θα ακολουθήσει ο έλεγχος της επιτροπής υδατοδρομίου.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση των Παξών υπάρχουν ήδη οι υποδομές για τη λειτουργία του υδατοδρομίου από την περίοδο 2004-2008, οπότε γίνονταν πτήσεις υδροπλάνων στην περιοχή.
Η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ανέλαβε την κατασκευή και αδειοδότηση των τριών παραπάνω υδατοδρομίων (μαζί με άλλα 13 στην υπόλοιπη Ελλάδα). Τη λειτουργία των υδατοδρομίων της Κέρκυρας και των Παξών θα αναλάβει από κοινού με τον ιδιοκτήτη των υδατοδρομίων, Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (στην Πάτρα θα συνεργαστεί με τον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας).
Το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας θα χρησιμοποιούν, σε πρώτη φάση, δύο υδροπλάνα καναδικής προέλευσης, για τη λειτουργία των οποίων η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» συνεργάζεται με την ελληνική αεροπορική εταιρεία «Κ2 SmartJets», η οποία «τρέχει» αυτή την περίοδο τη διαδικασία ένταξης των υδροπλάνων στο στόλο της.
Στο υδατοδρόμιο της Κέρκυρας έχουν σχεδιαστεί ένας κεντρικός και τρεις εναλλακτικοί θαλασσοδιάδρομοι, προκειμένου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες να υπάρχουν περισσότερα σημεία προσθαλάσσωσης των υδροπλάνων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ