Type Here to Get Search Results !

«Στρώνουν» τα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα τραπέζια απόρων–Ζητούν συσσίτιο εφτά νέες οικογένειες κάθε εβδομάδα

Πάτρα:«Στρώνουν» τα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα τραπέζια απόρων–Ζητούν συσσίτιο εφτά νέες οικογένειες κάθε εβδομάδα Δέχεται ξανά  αιτήσεις  η Δομή Συσσιτίου

Κάθε εβδομάδα η Δομή Συσσιτίου Πάτρας δέχεται 5 έως 7 νέες αιτήσεις, συνήθως από οικογένειες τώρα πια, που ζητούν την εξασφάλιση του καθημερινού φαγητού και από τη μία πλευρά το ευχάριστο είναι ότι η Δομή ξεκίνησε ξανά να κάνει αποδεκτές νέες αιτήσεις, το δυσάρεστο είναι ότι οι ανάγκες όχι μόνο παραμένουν, αλλά ανεβαίνουν σε υψηλότερα επίπεδα.
Πρόσφατα η Δομή Συσσιτίου, όπως είχε γράψει το thebest.gr είχε σταματήσει να εντάσσει στο καθημερινό συσσίτιο νέες περιπτώσεις, καθώς μετά δυσκολίας καλύπτονταν τα γεύματα για ήδη ενταγμένους. Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ήταν 197 . Ένα μήνα μετά ανέρχονται σε 240. (Διαβάστεεδώ). Η αποθήκη της Δομής μέσα στον τελευταίο μήνα και λίγο πριν τα Χριστούγεννα γέμισε περισσότερο, χάρη στη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων, χωρίς να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κι άλλη, καθώς στόχος  είναι να μην υπάρχει κανείς χωρίς ένα πιάτο φαγητό.
Επιχειρήσεις και απλοί συμπολίτες μεμονωμένα προσφέρουν τρόφιμα ή δηλώνουν την πρωτοβουλία τους να αναλάβουν αυτοί να στρώσουν το Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μιας οικογένειας που έχει ανάγκη, όπως εξηγεί στο thebest.gr η Κοινωνική Λειτουργός της Δομής Συσσιτίου Μαρία Καλύβα. «Άλλοι αναλαμβάνουν την προμήθεια του κρέατος, άλλοι τα γλυκά, προκειμένου να στρωθούν τα γιορτινά τραπέζια», σημειώνει.
Επίσης σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στο teatro στη Veso Mare  το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Δομής, προκειμένου με τα χ ρήματα που θα συγκεντρωθούν να αγοραστούν τρόφιμα και κυρίως κρέας . Την ίδια ώρα εθελοντές της Δομής  Συσσιτίου μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων στήνουν καλάθια «αγάπης» σε σούπερ μάρκετ, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί και τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς.
Όπως επισημαίνει στο thebest.gr η κ. Καλύβα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα εξυπηρετηθούν όλοι όσοι είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα της Δομής αλλά και όσοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην αναμονή (περίπου 10 αιτήσεις).
Επιπρόσθετα η Μαρία Καλύβα υπογραμμίζει την ανάγκη να βρεθεί λύση για τους σιτιζόμενους που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδο μετακίνησης μέχρι την περιοχή της Αγίας Σοφίας, για να παραλάβουν το φαγητό. Κάποιοι πηγαίνουν με τα πόδια από μακρινές περιοχές, ενώ άλλοι δεν μπορούν να φτάσουν εκεί...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ