Type Here to Get Search Results !

Κλήση από τον Ανακριτή για το πεύκο της Αρόης, μετά από καταγγελία γονέων δικυκλιστή που τραυματίστηκε το 2010

Πάτρα: Κλήση από τον Ανακριτή για το πεύκο της Αρόης, μετά από καταγγελία γονέων δικυκλιστή που τραυματίστηκε το 2010 Κλήθηκε σε απολογία ο Γιώργος Σιγαλός που είχε εισηγηθεί την κοπή του
 
Κλήση από τον ανακριτή κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη για ν ακαταθέσει για το θέμα του μεγάλου δέντρου στην Αρόη, η πρόθεση για κοπή του οποίου, προκάλεσε την οργή πολιτών της περιοχής και οικολογικών οργανώσεων. Ο κ. Σιγαλός, κλήθηκε- όπως λέει στο thebest.gr- ως πρώην αντιδήμαρχος (δεν είναι γνωστό αν κλήθηκε και ο εν ενεργεία), στο πλαίσιο καταγγελίας που έxει κάνει γονέας του οποίου το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά με μηχανάκι στο ύψωμα του οδοστρώματος που δημιουργούν οι ρίζες του συγκεκριμένου δέντρου, το 2010.
Όπως λέει στο thebest.gr o Γιώργος Σιγαλός, υπάρχουν μαρτυρίες και πολλών γειτόνων που έχουν κάνει ένορκες καταθέσεις για την επικινδυνότητα της κατάστασης και η έρευνα είναι σε εξέλιξη.
Ο κ. Σιγαλός, που το καλοκαίρι είχε σηκώσει θύελλα όταν είχε πει ότι δεν υπάρχει τεχνική διάσωσης του δέντρου και πρέπει να κοπεί λέει στο thebest.gr.
"Eρευνήσαμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες, αλλά δεν βρήκαμε λύση ώστε και το δέντρο να διατηρηθεί και να μην είναι επικίνδυνος ο δρόμος. Από το 2010, μετά και το ατύχημα υπάρχει σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής για την κοπή του δέντρου, αλλά διαφωνούσε η ΕΠΑΕ, η επιτροπή της τότε Νομαρχίας, που είχε την ευθύνη.Τώρα η ευθύνη είναι του Δήμου και η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής εξετάζοντας όλες τις εκδοχές, αποφάσισε ότι το δέντρο είναι επικίνδυνο και πρέπει να κοπεί. Ακούσαμε για αυτό ό,τι μπορείτε να φανατστείτε από τους Οικολόγους, λές και εμείς έχουμε κάτι με το δέντρο ή δεν αγαπάμε τη φύση, όμως το πρόβλημα παραμένει και κάτι πρέπει να γίνει πριν έχουμε κανένα σοβαρό ατύχημα.Ο Δήμος πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Δεν μπορεί να αγνοήσει την απόφαση της Επιτροπής. Το θέμα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κινδυνεύουν άνθρωποι και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του" λέει ο κ. Σιγαλός.
Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ξεσηκώθηκαν ισχυρές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Αρόης , κόμματα, παρατάξεις και άλλους πολίτες, υπήρξε έντονη συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ σχετικές ήταν και οι ανακοινώσεις της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.
Μέλη της εθελοντικής ομάδας «Εδώ Πάτρα» και κάτοικοι της Αρόης αλυσοδέθηκαν μάλιστα στο δέντρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας με στόχο να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κόψιμό του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ