Type Here to Get Search Results !

Θα κάνουμε Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και ένα τέταρτο


(EUROKINISSI)


-A+A
Τελειώνουν τα μαρτύρια των οδηγών στην εθνική οδό Αθήνας-Πάτρας. Σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα με αποτέλεσμα... εξωπραγματικούς οδηγικούς χρόνους: Θα κάνουμε τη διαδρομή Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και 15'. Θα κερδίζουμε δηλαδή από 15-20 λεπτά.
Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ολυμπίας Οδού, έχει κατασκευαστεί το 60% του έργου από την Κόρινθο έως την Πάτρα και το 83% των σηράγγων, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων. Σήμερα έγινε η διάνοιξη της τέταρτης και τελευταίας σήραγγας. Σύμφωνα με τους ίδιους, η Ολυμπία Οδός «είναι το μοναδικό έργο που κατασκευάζεται σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας στο 85% του δρόμου καθιστώντας το έτσι το δυσκολότερο έργο που γίνεται σήμερα στη χώρα». Το συνολικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου είναι 201,5 χιλιόμετρα. Σήμερα έχει κατασκευαστεί πλήρως το τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος.
Τα ακόμη καλύτερα νέα, είναι πως – σύμφωνα με την κοινοπραξία που κατασκευάζει και διαχειρίζεται το έργο – μειώθηκαν τα ατυχήματα κατά 80% στον μέχρι πρότινος δρόμο-καρμανιόλα. «Συγκρίνοντας τα στοιχεία ατυχημάτων του πρώτου έτους παραχώρησης το 2008 με το 2013, ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων και των θυμάτων παρουσιάζει μείωση της τάξης του 80% στο σύνολο του άξονα Ελευσίνας - Κορίνθου- Πατρών» ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
Απομένει το τμήμα Πάτρα - Πύργος το οποίο με υπουργική απόφαση τον Απρίλιο του 2014 θα κατασκευαστεί ως Δημόσιο έργο.


Πηγή: Θα κάνουμε Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και ένα τέταρτο | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/182200/tha-kanoyme-eleysina-patra-se-2-ores-kai-ena-tetarto#ixzz3LZDl91QI

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ