Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: 1156 συλλήψεις μεταναστών και 156 μεταναστών μόνο στο λιμάνι


                                          Της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου
Σομαλοί, Σύροι, Αφγανοί, Ιρανοί, Ιρακινοί και πολλές άλλες εθνικότητες ζουν κρυμμένοι σε πολλά σημεία των Πατρών, αλλά γίνονται ορατοί στην εκτός και εντός λιμενική ζώνη της Πάτρας, όπου από την αρχή του 2014 μέχρι και σήμερα οι έλεγχοι των λιμενικών έχουν οδηγήσει σε:
-1156 συλλήψεις μεταναστών
-156 συλλήψεις διακινητών
-371 δικογραφίες
-65 κατασχέσεις οχημάτων
Σε αυτούς τους αριθμούς δεν συγκαταλέγονται οι εκατοντάδες ανήλικοι μετανάστες που επειδή προστατεύονται από τη νομοθεσία έχουν αυξηθεί τρομακτικά στην ευρύτερη περιοχή, όσοι διαθέτουν υπηρεσιακά έγγραφα και δελτία αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου.
Το μέγεθος του προβλήματος περιγράφει με δηλώσεις του στο «patrastimes.gr», ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών Τρύφωνας Κοροντζής, ο οποίος ξεκαθαρίζει:
"Όσο υπάρχουν οι διεθνείς πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα σε Αφρική και Μέση Ανατολή, το πρόβλημα των μεταναστών στην Πάτρα δεν πρόκειται να λυθεί στο μέλλον. Στο Αιγαίο οι συνάδελφοι μας δίνουν μάχη για να αποτρέψουν την είσοδο στην χώρα των μεταναστών και εμείς στην Πάτρα δίνουμε την μάχη για να αποτρέψουμε την έξοδο τους από την Ελλάδα. Είναι οξύμωρη η διαδικασία αλλά είναι αληθινή".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ