Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Διπλασιάζεται η δυναμικότητα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών


Εγκαινιάστηκε σήμερα η ανακαινισμένη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (Μ.Μ.Μ.Ο.) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Π.Γ.Ν.Π.). To έργο αναβάθμισης και εξοπλισμού της μονάδας υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεών του για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.
Η πλήρης αναδιαμόρφωση των χώρων διπλασιάζει τη δυναμικότητα της Μονάδας. Συγκεκριμένα οι κλίνες αυξάνονται από 2 σε 6 δίνοντας τη δυνατότητα διενέργειας πέραν των 50 αλλογενών μεταμοσχεύσεων ετησίως, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτές που διενεργούνταν μέχρι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται θάλαμος ημερήσιας νοσηλείας. Η συνολικού εμβαδού 265m² Μονάδα πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την μακρά νοσηλεία σε αποστειρωμένες συνθήκες των ευπαθών ασθενών, με  ιδιαίτερη έμφαση στην διαμόρφωση ενός πιο ανθρώπινου και σύγχρονου περιβάλλοντος για τους νοσηλευόμενους.
Η Μονάδα, που δέχεται ασθενείς για μεταμόσχευση Μυελού των Οστών από όλη την χώρα, με έμφαση στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, αλλά και την Κύπρο, αποτελεί μία από τις τρεις Μ.Μ.Μ.Ο. Ενηλίκων (μαζί με τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός»-Αθήνα και «Γ.Παπανικολάου»-Θεσσαλονίκη) που διενεργούν μεταμοσχεύσεις από εθελοντές δότες μυελού των οστών της Παγκόσμιας Δεξαμενής Δοτών και αποτελούν κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) για την λήψη μοσχευμάτων μυελού των οστών από εθελοντές δότες.
Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Πατρών κος Χ. Μπονάνος κατά την τελετή των εγκαινίων ανέφερε: «Eγκαινιάζουμε σήμερα την ΜΜΜΟ που αναδιαμορφώθηκε απ΄το Κοινωφελές ΄Ιδρυμα Λάτση. Η πλήρως ανακαινισμένη ΜΜΜΟ με 6 κλίνες νοσηλευομένων από 2 που είχε τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την μακρά νοσηλεία σε αποστειρωμένες συνθήκες ευπαθών ασθενών. Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες της Διοίκησης στο ΄Ιδρυμα Λάτση και θέλω να πιστεύω ότι θα ναι η αρχή μιας συνεργασίας για κάλυψη αναγκών σε ένα Τριτοβάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου όπου οι δημόσιες επενδύσεις είναι συγκεκριμένες».

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Στακιάς Νικόλαος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, καθώς και σε όλη την ιατρική ομάδα που ασχολείται με τη θεραπεία αιματολογικών ασθενών και ιδιαίτερα στον κ. Σπυριδωνίδη Αλέξανδρο που χάρη στην επιμονή του επιτεύχθηκε το έργο αυτό.
Ο Διευθυντής  της Μονάδος, αναπληρωτής καθηγητής κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, δήλωσε «Πέραν της αύξησης της δυναμικότητας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δημιουργία ενός αισθητικά αυτοτελούς χώρου που θα λειτουργεί επικουρικά στη σωματική και ψυχολογική αποθεραπεία των ασθενών που χρήζουν μακράς νοσηλείας. Τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Λάτση συμπλήρωσε η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία χορηγώντας μια υποτροφία για δυο χρόνια σε αιματολόγο που θα εξειδικευτεί στον τομέα της μεταμόσχευσης. Στο όνομα όλων των ασθενών που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη μεταμόσχευση μυελού των οστών ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Ο Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κος Δ. Αφεντούλης, σημείωσε: «Η αύξηση της δυναμικότητας της Μονάδας σημαίνει ότι περισσότεροι ασθενείς θα κερδίσουν τη μάχη της ζωής. Κάθε συνάνθρωπός μας, που θα βγαίνει νικητής θα μας γεμίζει ευτυχία και θα μας δείχνει το δρόμο για νέες, ανάλογης σημασίας  πράξεις καθήκοντος».
Ο Αν/της Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών και Καθ/της- Δ/ντης Παθολογικής Κλινικής, κ. Γώγος Χαράλαμπος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ανάπτυξης της συγκεκριμένης μονάδας για το Πανεπιστήμιο Πατρών και ιδιαίτερα για την Παθολογική Κλινική και τους ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα. Τόνισε δε, ότι η ανάπτυξη όλων των ειδικοτήτων της Παθολογίας στην Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ διασφαλίζει την άριστη αντιμετώπιση των ασθενών αυτών. Τέλος, ευχαρίστησε το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση και τη Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π για την αμέριστη βοήθεια στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθ/της- Δ/ντης Ω.Ρ.Λ Κλινικής, κ Γκούμας Πάνος ανέφερε « Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ιατρική Σχολή καθώς το Ίδρυμα Λάτση και η οικογένεια Λάτση συνεχίζουν την λαμπρή παράδοση των Ελλήνων χορηγών από την αρχαιότητα. Θεωρώ ότι η Μονάδα εκτός του ότι θα θεραπεύσει ασθενείς από μια ασθένεια ανίατη που οδηγούσε στον θάνατο, θα βοηθήσει πάρα πολύ νέους γιατρούς και φοιτητές που εκπαιδεύονται στην σχολή μας και θα δώσει μεγάλη ‘ώθηση στο ήδη υψηλό ερευνητικό έργο. Θέλω να συγχαρώ τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Λάτση, κ. Αφεντούλη, τον Δ/ντη της ΜΜΜΟ, κ. Σπυριδωνίδη που μας χάρισε σήμερα αυτή την ευχάριστη έκπληξη, καθώς και τον Διοικητή του νοσοκομείου μας, κ. Μπονάνο που συμπαραστάθηκε και βοήθησε σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας έργο.»

Παρόντες στη τελετή εγκαινίων ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο Πάτερ Χαρίτων, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Π, κ. Μπονάνος Χαράλαμπος, η Αν/τρια Διοικήτρια του Π.Γ.Ν.Π, κ. Κωνσταντοπούλου Ειρήνη, ο Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Αφεντούλης Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας- Ιονίου, κ. Διδασκάλου Γεώργιος, ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ, κ. Στακιάς Νικόλαος, η Υποδιοικήτρια 6ης ΥΠΕ, κ. Αλμπάνη Ελένη, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χαροκόπος Αντώνιος, ο Αν/της Διοικητής του Γ.Ν.Π «Άγιος Ανδρέας», κ. Καραμπελιάς Βασίλειος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Γ.Ν.Π, συγκεκριμένα, ο Καθ/της- Δ/ντης Νεφρολογικής Κλινικής, κ. Γούμενος Δημήτριος, η Επ. Καθ/τρια- Δ/ντρια ΜΕΘ Ενηλίκων και Αναισθησιολογικού Τμήματος, κ. Φλίγκου Φωτεινή, ο ιατρός κ. Κακούρης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, κ. Πυρπιρής Γεώργιος, ο κ. Διαμαντόπουλος Αθανάσιος επίσης, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθ/της- Δ/ντης Ω.Ρ.Λ Κλινικής, κ Γκούμας Πάνος, ο Αν/της Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών και Καθ/της- Δ/ντης Παθολογικής Κλινικής, κ. Γώγος Χαράλαμπος, ο Δ/ντης Χειρουργικού Τομέα Πανεπιστημίου Πατρών- Καθ/της Ορθοπεδικής, ο Δ/ντης της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών- Αν/της Καθ/της κ. Σπυριδωνίδης Αλέξανδρος, κ. Τυλλιανάκης Μίνως, ο Δ/ντης Παθολογικού Τομέα Πανεπιστημίου Πατρών- Καθ/της- Δ/ντης Ογκολογικού Τμήματος, κ. Καλόφωνος Χαράλαμπος, ο Δ/ντης Χειρουργικού Τομέα Π.Γ.Ν.Π. Καθ/της κ. Δουγένης Δημήτριος, Δ/ντες Κλινικών του Π.Γ.Ν.Π, ιατροί ΕΣΥ και μέλη ΔΕΠ, η Δ/ντρια της Νοσηλευτική Υπηρεσία και νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και μέλη της Διοικητικής και Τεχνικής Υπηρεσίας και μέλη των εθελοντικών συλλόγων της Πάτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ