Type Here to Get Search Results !

Καταργείται το Τμήμα Νοσηλευτικής της πόλης; Αναστάτωση από την πρόταση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας

Πάτρα: Καταργείται το Τμήμα Νοσηλευτικής της πόλης; Αναστάτωση από την πρόταση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας Αναμένονται εξηγήσεις

Έξαλλοι είναι, σύμφωνα με πλήροφορίες, οι καθηγητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ο νοσηλευτικός κόσμος της Πάτρας ύστερα από σχετικό έγγραφο που ανήρτησε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ηλεκτρονική διεύθυνση http://enne.gr/8260 ) στο οποίο ενώ (ύστερα από αίτημα πολλών χρόνων όλων των αρμόδιων φορέων) προτείνεται η Νοσηλευτική να μεταφερθεί από το ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο δίπλα σε κάθε Ιατρική Σχολή, για την πόλη της Πάτρας δε γίνεται καμία πρόβλεψη ή αναφορά.
Το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Πάτρας το οποίο λειτουργεί από το 1983 έχει βγάλει εκατοντάδες Νοσηλευτές και θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανελληνίως. Οι Καθηγητές του, με πλούσιο ερευνητικό έργο, πληρούν όλα τα προσόντα προκειμένου να στελεχώσουν το Αντίστοιχο τμήμα στο πανεπιστήμιο και υπάρχει πληθώρα συνεργατών με πλούσιο επιστημονικό έργο και σημαντικές μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.
Παράλληλα η Πάτρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις αφού διαθέτει Ιατρικό τμήμακαι υπηρεσίες υγείας με όλο το εύρος ου ααιτείται εκπαιδευτικά (πανεπιστημιακό, παιδιατρικό, Νομαρχιακό και πληθώρα κέντρων υγείας στη γύρω περιοχή) για την άρτια εκπαίδευση των Νοσηλευτών.
Παρόλα αυτά, ο Επαγγελματικός φορέας των Νοσηλευτών, άγνωστο για ποιους λόγους και ποιες σκοπιμότητες, δεν αναφέρει πουθενά τη δημιουργία πανεπιστημιακού Νοσηλευτικού τμήματος στην Πάτρα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί απορίες για την ορθότητα της πρότασης και την επιστημονικότητα των κριτηρίων για τη σύνταξη της εν λόγω πρότασης.
Οι δε ντόπιοι εκπρόσωποι της ΕΝΕ, οι οποίοι είναι απόφοιτοι του ΤΕΙ Πάτρας και διδάσκουν ως ωρομίσθιοι επί σειρά ετών δηλώνουν ανεπισήμως ότι δε γνωρίζουν κάτι.
Το θέμα είναι πλέον στα χέρια των τοπικών φορέων και των βουλευτών (ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις σε προφορικό επίπεδο) καθώς και του πατρινού υπουργού παιδείας κου Λοβέρδου, προκειμένου να αποτραπεί ένα ακόμα πλήγμα στο χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας αλλά και της Πάτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ