Type Here to Get Search Results !

"Αλληλέγγυοι" ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της πορείας της 17ης Νοεμβρίου - Γιατί μιλούν για "αστήριχτες" κατηγορίε

Πάτρα: "Αλληλέγγυοι" ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της πορείας της 17ης Νοεμβρίου - Γιατί μιλούν για "αστήριχτες" κατηγορίες  Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια το μεσημέρι της Τετάρτης

Την άμεση απελευθέρωση των 5 συλληφθέντων της πορείας της Πάτρας στο πλαίσιο της 41ης επετείου του Πολυτεχνείου, ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση Αλληλεγγύης. Οι αλληλέγγυοι θα πραγματοποιήσουν στη 1:00μ.μ. της Τετάρτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας καθώς εκείνη την ώρα οι 4 ενήλικοι κρατούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.
Στην ίδια ανακοίνωση η Κίνηση κάνει λόγο για «ξεκάθαρα κατασκευασμένα στοιχεία» εναντίον των κατηγορούμενων.
Αναλυτικά επισημαίνει:
"Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της μεγαλειώδους διαδήλωσης της 17ης Νοέμβρη, η ΕΛ.ΑΣ. επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε προσαγωγές στο σωρό ενώ φόρτωσε με αστήριχτες κατηγορίες 4 νέους και 1 ανήλικο που συμμετείχαν στην πορεία, έναν εκ των οποίων για κακουργηματικές πράξεις βάσει ξεκάθαρα κατασκευασμένων στοιχείων. 2 εκ των συλλήψεων έγιναν 1 ώρα μετά το τέλος της πορείας, έξω από το σπίτι ενός εκ των δύο συλληφθέντων, επειδή απλώς μετέφεραν αντιασφυξιογόνο μάσκα ενώ στον κατηγορούμενο για κακούργημα αποδόθηκε κατοχή εκρηκτικών που ουδέποτε έφερε.
Οι 4 κρατούνται από το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στα κρατητήρια της Ασφάλειας και θα απολογηθούν την Τετάρτη 19 Νοέμβρη στον ανακριτή.
Τα μικρής έκτασης επεισόδια που προκλήθηκαν, έδωσαν λαβή στην Αστυνομία να επιδείξει "έργο" και να δικαιολογήσει την άνευ προηγουμένου κινητοποίηση της, με όλες της τις δυνάμεις που έκαναν την Πάτρα να μοιάζει ,ανήμερα της παλλαϊκής κινητοποίησης και της ιστορικής επετείου με στρατοκρατούμενη ζώνη.
Η τοπική αστυνομική ηγεσία, μιμούμενη τη βιαιότητα και την αυθαιρεσία των Αθηναίων συναδέλφων της καθ' όλη την τελευταία εβδομάδα, αρχής γενομένης από την βάρβαρη επίθεση εναντίον φοιτητών στη Νομική Αθήνας και στο ΕΜΠ., αποφάσισε να τα βάλει για άλλη μια φορά με την αγωνιζόμενη νεολαία.
Η επιχειρησιακή και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Εμείς όμως ξέρουμε ακόμα καλύτερα τι κάνουμε: αγωνιζόμαστε μέχρι αυτή η κυβέρνηση που στεγάζει φασίστες και συνομιλεί με νεοναζί δολοφόνους, να καταγραφεί ανεπίστρεπτα στο παρελθόν.
Οι δικαστές και οι ασφαλίτες που συνδράμουν την κρατική καταστολή, να ξέρουν ότι δεν παραβλέπουμε την προθυμία τους να βοηθήσουν την πιο ακροδεξιά κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης: είναι εξίσου υπεύθυνοι με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό τους.
Η πολιτική δίωξη αγωνιζόμενων νέων δεν θα περάσει. Η αλληλεγγύη και το δίκαιο θα τους συντρίψουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ