Type Here to Get Search Results !

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για τις εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου – Καταφθάνουν ενισχύσεις από Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία


Σε επιφυλακή είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας υπό τον φόβο επεισοδίων στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη φετινή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου.
Οι συσκέψεις στα γραφεία της Ερμού είναι συνεχείς και οι εντολές που έχουν δοθεί είναι στην κατεύθυνση της λήψης αυξημένων μέτρων προστασίας με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες όπως αποφασίστηκε θα ενισχυθούν και από τις όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Η έλλειψη δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, όπως εκφράστηκε από την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και ενστερνίστηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ανδριανός ο οποίος και αποφάσισε την αναβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή, συνηγόρησε και στο να μην σταλούν δυνάμεις προς ενίσχυση της Αθήνας για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.
Η ανησυχία εντάθηκε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Αθήνα με την ένταση έξω από τη Νομική και την απόφαση της Πρυτανείας να καλέσει την Αστυνομία για να μην υλοποιηθούν οι αποφάσεις των φοιτητών για καταλήψεις ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου.
Επιπλέον, προβληματισμός επικρατεί για το τι θα γίνει και με το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου και αν αυτό τελικά θα ανοίξει παρά την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ότι και φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό χώρο.
Οι φοιτητές πάντως είναι αποφασισμένοι και θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, ώστε να ζητήσουν από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να ανοιχτεί ο χώρος.
Κύριο χαρακτηριστικό πάντως και των φετινών εκδηλώσεων, είναι το βαρύ κλίμα κάτω από το οποίο πραγματοποιούνται λόγω των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Και φυσικά όλα αυτά σε συνδυασμό με τις απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, τη διαθεσιμότητα, τις μειώσεις των μισθών, την ανεργία και τα χαράτσια, ένα σκηνικό που συνθέτει και στην πόλη της Πάτρας ένα εκρηκτικό κλίμα.

Πορείες και συλλαλητήρια
Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Πάτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου ξεκινούν από μεθαύριο Σάββατο και θα κορυφωθούν με τις πορείες και τα συλλαλητήρια της ερχόμενης Δευτέρας, ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που θα γίνουν το απόγευμα της Δευτέρας στις 6 μ.μ., η μία από φοιτητές, φορείς, συλλόγους από το πρώην Παράρτημα της οδού Κορίνθου και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα από την πλατεία Γεωργίου.
Άλλωστε τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα στηθούν τραπεζάκια με ενημερωτικό υλικό έξω από το Παράρτημα, ενώ φορείς, σύλλογοι και φοιτητές θα καταθέσουν στεφάνια στη μνήμη όσων χάθηκαν στο Πολυτεχνείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ