Type Here to Get Search Results !

Περίπου 30 τόνοι παράνομης ξυλείας εντοπίστηκαν σε περιοχές της Ηλείας Πηγή: http://www.skai.gr/news/environment/article/266884/patra-peripou-30-tonoi-paranomis-xuleias-edopistikan-se-periohes-tis-ileias/#ixzz3FFY83ubc Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


2
Περίπου 30 τόνοι παράνομης ξυλείας εντοπίστηκαν στις περιοχές «Σπαρτουλιά» και «Πεύκη» της Ηλείας. Όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας «το δασαρχείο του Πύργου παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την παράνομη υλοτομία και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όσους παρανομούν».
Ειδικότερα, έπειτα από έρευνες του δασαρχείου, εντοπίστηκαν στην περιοχή «Πεύκη» περίπου 20 τόνοι παράνομης ξυλείας και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των δασικών υπαλλήλων, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.
Σε άλλη περίπτωση, στην περιοχή «Σπαρτουλιά», βρέθηκαν σε ρέμα έπειτα από κατάσβεση πυρκαγιάς, περίπου 10 τόνοι παράνομης ξυλείας, φορτίο κομμένο και έτοιμο προς διάθεση. Όπως εκτιμούν δασικοί υπάλληλοι, η εκδήλωση της φωτιάς φαίνεται πως ανάγκασε τους δράστες να εγκαταλείψουν την ποσότητα του παράνομου υλικού, φοβούμενοι μήπως εντοπιστούν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.
Ο κ. Λάττας σημειώνει πως «οφείλουμε να πατάξουμε τα φαινόμενα της λαθροϋλοτομίας, διότι προκαλούν μεγάλη ζημιά στο δάσος και αποτελούν εχθρική ενέργεια για το περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν η παράνομη υλοτομηθείσα ξυλεία γίνεται αντικείμενο εμπορίας».
Προσθέτει δε ότι «πρώτη προτεραιότητά μας είναι το δάσος της Φολοής. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα φαινόμενα της παράνομης υλοτομίας είναι σε ύφεση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ