Type Here to Get Search Results !

"Κλειδώνει" η δημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος Πηγή:www.capital.gr

Σύμφωνα με όσα δηλώνει σήμερα στην τοπική εφημερίδα της Ηλείας «Πατρίς» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα-Πύργος είναι θέμα χρόνου.
Ο αυτοκινητόδρομος, μήκους 75 χλμ. και προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ που θα συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο, αποτελούσε αρχικά τμήμα του οδικού άξονα της Ολυμπίας Οδού (Κόρινθος - Πάτρα). Ωστόσο, αποσπάστηκε από το συγχρηματοδοτούμενο έργο παραχώρησης κατά την αναθεώρηση των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης το Δεκέμβριο του 2013.
Προγραμματιζόταν να δημοπρατηθεί μετά το περασμένο Πάσχα, ωστόσο, μόλις πρόσφατα, φαίνεται ότι «κατοχυρώθηκε» η ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί το Πάτρα-Πύργος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Περιμένουμε εντός των ημερών την τελική συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να προχωρήσουμε στην ένταξη του έργου και ακολούθως να πάρει τον ενάριθμο και γίνει η δημοπράτηση» σημειώνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος στην «Πατρίς».
Το έργο θα κατασκευαστεί ως δημόσιο και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.



Πηγή:www.capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ