Type Here to Get Search Results !

H ώρα του ανακριτή για τον 64χρονο επιχειρηματία και τα άλλα μέλη της σπείρας που διακινούσε παράνομους μετανάστες

Πάτρα: H ώρα του ανακριτή για τον 64χρονο επιχειρηματία και τα άλλα μέλη της σπείρας που διακινούσε παράνομους μετανάστες - Αύριο και την Τρίτη οι απολογίες Αναζητείται ένα ακόμα άτομο

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη 29 και 30 Σεπτεμβρίου ο 64χρονος επιχειρηματίας από την Πάτρα και άλλοι 4 που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Ιταλία.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια θα απολογηθούν στον ανακριτή. Χθες έγιναν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, το οποίο ζητούσε έως και 5.000 ευρώ το κεφάλι για τη διακίνηση.Στην υπόθεση αναφέρθηκε ο Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών κ. Παπανικολάου.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ
Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα διακίνησης μεταναστών, από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, προχθές (25-9-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, πέντε μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 64 και 52 ετών, ημεδαπή ηλικίας 40 ετών και δύο άνδρες υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 36 και 40 ετών

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση μεταναστών από τη Χώρα μας στο εξωτερικό, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους. Επίσης, (12) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ, συνελήφθησαν για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα, προχθές (25-9-2014) το μεσημέρι, ο 36χρονος Ιρακινός μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου ομοεθνή του, από πλατεία της Πάτρας στο Ζαβλάνι, δώδεκα (12) υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Ιράκ, με τη βοήθεια ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται.
Στο σημείο τους ανέμενε ο 64χρονος, ο οποίος με τη βοήθεια του 36χρονου Ιρακινού και του συνεργού του, μετεπιβίβασε σε φορτηγό (δημοσίας χρήσης μετά ρυμουλκουμένου, ιδιοκτησίας του) τους αλλοδαπούς και τους έκρυψε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) του φορτηγού.
Στη συνέχεια, ο 64χρονος αφού απέκρυψε με το κάλυμμα του φορτηγού την κρύπτη, κατευθύνθηκε προς το Νέο Λιμένα Πατρών, προκειμένου να επιβιβάσει σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, το φορτηγό με τους μετανάστες ενώ ο 52χρονος με την 40χρονη οδηγώντας δύο αυτοκίνητα, τέθηκαν προπομποί στο φορτηγό, προκειμένου να ελέγχουν αν στη διαδρομή υπάρχουν αστυνομικές ή λιμενικές Αρχές, για να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον 64χρονο.

Στον Νέο Λιμένα Πατρών ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τα αυτοκίνητα του 52χρονου και της 40χρονης, καθώς και το φορτηγό, που οδηγούσε ο 64χρονος και συνελήφθησαν οι τρείς διακινητές καθώς και οι (13) μετανάστες.
Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην Πάτρα ο 36χρονος Ιρακινός και ο 40χρονος ομοεθνής του.
Ο 64χρονος ημεδαπός είχε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο φορτηγό του, ανάμεσα στο ρυμουλκούμενο και το τράκτορα, ο οποίος καλυπτόταν από λαμαρίνες διάτρητες, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος του αέρα και επιπλέον το κάλυμμα του ρυμουλκούμενου, καθιστούσε ιδιαίτερα δυσχερή τον εντοπισμό των μεταναστών.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι διακινητές είχαν προσυμφωνήσει με τους μετανάστες να τους μεταφέρουν από την Πάτρα στην Ιταλία, έναντι της αμοιβής των 5.000 ευρώ το άτομο. Τα χρήματα θα αποδιδόταν στους διακινητές αφού οι μετανάστες έφθαναν στην Ιταλία.

Κατασχέθηκαν:

• Ένα φορτηγό αυτοκίνητο,
• Ένα ρυμουλκούμενο,
• Τρία αυτοκίνητα,
• (1465) ευρώ τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών και
• Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα που κατείχαν οι διακινητές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ κρατούνται οι πέντε διακινητές, προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών στις 29 και 30-9-2014.

Από τους δεκατρείς αλλοδαπούς, οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι διότι κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα και δελτία ασύλου, ενώ για τους υπόλοιπους έξι εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης και τους χορηγήθηκαν υπηρεσιακά σημειώματα για την οικειοθελή αναχώρηση τους από τη Χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ