Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Χωρίς εφόδια ο λιμενικός «Καλλικράτης»


Με δύο ταχύπλοα καλείται από τις 29 Αυγούστου, οπότε εφαρμόστηκε ο νέος λιμενικός «Καλλικράτης» σε όλες τις λιμενικές υπηρεσίες, να αντιμετωπίσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας όσα έκτακτα περιστατικά σημειωθούν από το Κουνουπέλι Ηλείας μέχρι και τη Λυκοποριά Κορινθίας. 
Αυτά είναι τα νέα όρια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, τα οποία ουσιαστικά διπλασιάζονται χωρίς να διπλασιάζονται τα διαθέσιμα μέσα και το προσωπικό. 
Σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει θορυβηθεί από ατυχήματα που σημειώνονται στη θάλασσα με υπαίτιους χειριστές τζετ-σκι, που οι πνιγμοί ηλικιωμένουν αποτελούν θλιβερή στατιστική και διάφορες πηγές κινδύνων, οχλήσεων και παρανομιών, σε περίπτωση εκτάκτου συμβάντος το Λιμεναρχείο δεν θα μπορέσει να βοηθήσει. 
Η μόνη βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από τις περιπόλους στεριάς που διαθέτει το Λιμεναρχείο, που όμως είναι πρακτικά αδύνατον να επέμβουν σε ένα περιστατικό που σημειώνεται στη θάλασσα. 
Εντωμεταξύ, το Υπολιμεναρχείο του Αιγίου υποβιβάστηκε σε Λιμενικό Τμήμα και όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν τις λιμενικές υπηρεσίες της Αιγιάλειας, μεταβιβάζονται στις λιμενικές υπηρεσίες της Πάτρας. Έτσι, εάν κάποιος ιδιώτης θέλει, για παράδειγμα, να αποκτήσει δίπλωμα ταχυπλόου και μένει στο Αίγιο, θα είναι αναγκασμένος να έρθει στην Πάτρα για εξετάσεις, σπαταλώντας χρόνο και χρήμα. 
Το ίδιο και για μια τυπική διεκπεραιωτική εκκρεμότητα που αφορά κάποιο σκάφος το οποίο έχει νηολογηθεί στην περιοχή της Αιγιαλείας. 
Ο κάτοχος, για να πάρει μια απλή υπογραφή, θα πρέπει να έρθει από το Αίγιο στο νέο λιμάνι της Πάτρας, όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ