Type Here to Get Search Results !

Πτώση τζίρου έως 50% και ακόμα περισσότερα λουκέτα προβλέπουν οι έμποροι λόγω ΕΝΦΙΑ


Την αγανάκτηση και την οργή του επιχειρηματικού κόσμου της Πάτρας από τα λάθη και τις αδικίες που παρουσιάζουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, εκφράζει με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών.
Οι έμποροι εκτιμούν ότι η νέα υπερφορολόγηση των πολιτών θα φέρει περαιτέρω μείωση στον τζίρο των καταστημάτων, η οποία αναμένεται να φτάσει το 50%, οδηγώντας έτσι σε ακόμα περισσότερα λουκέτα.
Αναλυτικά, οι έμποροι στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Κύριε Υπουργέ,
Σας μεταφέρουμε για μια ακόμη φορά την οργή και αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας εξαιτίας των λαθών και αδικιών από τα εκκαθαριστικά σημειώματα (ΕΝ.Φ.Ι.Α.). Tα λαθεμένα, άδικα και υπέρογκα ποσά που καταλογίζονται στους φορολογούμενους συμπολίτες και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα   είχαν καταστρεπτικές επιπτώσεις στην αγορά μας μεσούσης της εκπτωτικής περιόδου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις συναδέλφων αναφέρονται σε μεγάλη πτώση του τζίρου περίπου 50%, με αποτέλεσμα τα άδεια ταμεία στις επιχειρήσεις  μας και  η ανασφάλεια που διακατέχει τους καταναλωτές να έχουν ως δεδομένο την  υστέρηση εσόδων για τα κρατικά ταμεία.
Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να αναβληθεί η καταβολή των φόρων, να τα πάρετε όλα πίσω και αφού γίνει επαναπροσδιορισμός του φόρου να  επαναϋποβληθούν οι τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9.
Επιτέλους αφήστε τα «γονατογραφήματα», αλλάξτε πολιτική και υποχρεώστε τους υπευθύνους- ανεύθυνους  συμβούλους , να πράξουν το σωστό, δίκαιο και αυτονόητο ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούν, να αδικούν τον κόσμο και να δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στην σκληρά δοκιμαζόμενη αγορά.
Σας καλούμε, να «αφουγκραστείτε» τις εμπεριστατωμένες μελέτες της ΕΣΕΕ και του ΙΝΕΜΥ για την κατάσταση της αγοράς καθώς και τα μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν, ώστε να σταματήσει ο «αέναος κύκλος» της ύφεσης, ανεργίας και λουκέτων.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ