Type Here to Get Search Results !

Εχει ή δεν έχει φορείς η Πάτρα;

Εχει ή δεν έχει φορείς η Πάτρα;

Την Τρίτη (1/7) λίγο πριν τα μεσάνυχτα, θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη για το πόσο μακριά είναι αποφασισμένος να πάει τη βαλίτσα ο Αλέξης Κούγιας στο θέμα της Παναχαϊκής. Αύριο, λοιπόν, από τις 9 έως τις 11 το βράδυ, θα στηθούν κάλπες στο γήπεδο του Αιγάλεω και έχουν κληθεί να ψηφίσουν οι Αιγαλεώτες αν θέλουν να παίξει η ομάδα τους στη νέα σεζόν στην Α' Κατηγορία Αθήνας ή στη Β' Εθνική με το ΑΦΜ της Παναχαϊκής, όπως τους έχει τάξει ο Αλέξης Κούγιας!
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή δηλώνει σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικά υπέρ τής…Β' Εθνικής και ετοιμάζεται, όπως διαρρέει, να κατεβάσει το Αιγάλεω στη Β' Εθνική με το ΑΦΜ της Παναχαϊκής.
Στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, όμως, εξακολουθούν να επιμένουν πως ο Αλ. Κούγιας, στην προσπάθειά του να πιέσει καταστάσεις, μπλοφάρει, αφού γνωρίζει ότι χωρίς τη συναίνεση της ΠΓΕ δεν μπορεί ν' αλλάξει την έδρα και τον τίτλο της εταιρίας.
Κάπου εδώ κρύβεται το «μυστικό» της υπόθεσης: ο Αλ. Κούγιας, μέσω δικών του ανθρώπων, διαρρέει τον τελευταίο καιρό ότι υπάρχει δεδικασμένο από την προ διετίας σεζόν, όταν η ΠΑΕ Παναχαϊκή είχε την έδρα της στην Πάτρα, αλλά έδωσε αρκετά παιχνίδια ως γηπεδούχος σε άλλα γήπεδα (Αίγιο, Πύργο, Αχαγιά), χωρίς να υπάρξει συγκατάθεση ή άρνηση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής. Αυτό, όμως, το γεγονός δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλει τώρα να κάνει ο Αλ. Κούγιας. Να παίζει η Παναχαϊκή στο γήπεδο τού Αιγάλεω ως γηπεδούχος, βεβαίως και είναι νόμιμο.
Απαγορεύεται, όμως, ρητά και κατηγορηματικά να παίξει η Παναχαϊκή στο Αιγάλεω με άλλο όνομα και με άλλο έμβλημα. Με άλλο χρώμα φανέλας, επιτρέπεται να παίξει. Με άλλο όνομα, όμως, και με άλλο έμβλημα δεν επιτρέπεται χωρίς τη συναίνεση της ΠΓΕ. Για τον Αλ. Κούγια δεν θα 'χει κανένα νόημα να παίξει στο Αιγάλεω μια ομάδα που θα λέγεται Παναχαϊκή. Θα 'χει νόημα να παίξει μια «νέα» ομάδα με το όνομα Αιγάλεω, αλλά κάτι τέτοιο απαγορεύεται, εκτός κι αν δώσει το οκέι η ΠΓΕ.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή αρέσκεται να λέει την τελευταία εβδομάδα ότι…«τους έχω μια μεγάλη έκπληξη, θα τους έρθει από 'κει που δεν το περιμένουν» και δηλώνει υπερσίγουρος ότι έχει το δικαίωμα να παίξει σε άλλη έδρα η Παναχαϊκή με τροποποιημένο όνομα και με…την μπλε φανέλα του Αιγάλεω. Ισως να ρίξει όλο το βάρος του στο ν' αποδείξει ότι η ΠΑΕ την οποία θα μεταφέρει στο Αιγάλεω και της οποίας θ' «αλλάξει τα φώτα» (όνομα, φανέλα, έμβλημα, κ.λ.π.) δεν είναι η Παναχαϊκή αλλά ο Πατραϊκός!!! Αυτό, μάλλον, είναι το «κρυφό χαρτί» του Αλ. Κούγια. Θα επιχειρήσει ν' αποδείξει ότι η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή δεν δικαιούται να έχει λόγο στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί ουδέποτε απεγκλωβίστηκε από την παλιά ΠΑΕ Παναχαϊκή (του Αρη Λουκόπουλου), η οποία ακόμα δεν έχει εκκαθαριστεί. Αρα, κατά τον κ. Κούγια, δεν μπορεί η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή να είναι μητρικό σωματείο και της ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005.
Στην ΠΓΕ, πάντως, δηλώνουν ότι…«μόνο αν γίνει ευθεία καταστρατήγηση νόμων και κανονισμών θα δοθεί άδεια σε μια ομάδα-έκτρωμα να παίξει στο νέο πρωτάθλημα Β' Εθνικής, αλλά σ' αυτή την περίπτωση ελπίζουμε πως δεν θα μείνουν απαθείς οι πολιτικοί φορείς της πόλης».

Η μάχη μεταξύ Αλ. Κούγια και ΠΓΕ συνεχίζεται, με μοναδικό θύμα την Παναχαϊκή. Το όνομα τής οποίας έχει γίνει μπαλάκι και τη μια πάει εδώ, την άλλη εκεί. Με όλους τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης να παραμένουν απαθέστατοι ως τώρα: βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες, ΕΠΣ Αχαϊας, παλαίμαχοι, Επιμελητήριο, κ.λ.π. Η Παναχαϊκή κινδυνεύει με αφανισμό και ουδείς βγαίνει να πάρει θέση επίσημα και επώνυμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ