Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Οι υδρογονάνθρακες απασχόλησαν την εκδήλωση στην Αγορά Αργύρη


Πολλά στοιχεία κατέθεσαν οι ομιλητές σχετικά με την υπόθεση των υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα, στον Πατραικό κόλπο και στο Ιόνιο,  κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Πάτρα, η περιφερειακή παράταξη του βουλευτή Βασίλη Χατζηλάμπρου,  «Αντίσταση Πολιτών στη Δυτική Ελλάδα.
Ο Συντονιστής του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η παρούσα κυβέρνηση προσπαθήσει στην κυριολεξία «στο πόδι» και με κάθε τρόπο να παραχωρήσει κομμάτια του όποιου πλούτου υπάρχει σε ξένες εταιρίες.
Από την πλευρά του ο Τέλης Τύμπας, αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στάθηκε στη διεθνή εμπειρία και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν καταγραφεί όπου έχει υπάρξει εξόρυξη. Επιπτώσεις στο περιβάλλον, την κοινωνία καθώς και την καταστροφή μεσαίων επιχειρήσεων.
Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος εξήγησε ότι το εκεί Περιφερειακό Συμβούλιο έχει απορρίψει τις Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που πήγαν προς ψήφιση αφού, όπως είπε, δεν πληρούσαν καμία προϋπόθεση. Αποκάλυψε μάλιστα ότι στις ΜΠΕ δεν υπήρχε καν πρόβλεψη για την περίπτωση ενός ισχυρού σεισμού στην περιοχή.
Τέλος ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βασίλης Χατηλάμπρου υπογράμμισε την σημασία που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση να ανοίξει όλα αυτά τα ζητήματα, να τα συζητήσει διεξοδικά με εμπεριστατωμένο και επιστημονικό τρόπο καθώς η δέσμευση που θα υπάρξει θα είναι για πολλές επόμενες γενεές.
Οι ομιλητές κατέθεσαν πάντως ενστάσεις για τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την αλιεία και κατ' επέκταση τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, που θα έχει η εξόρυξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ