Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Την έβγαλαν… νεκρή και της έκοψαν το μέρισμα!

Πάτρα: Την έβγαλαν… νεκρή και της έκοψαν το μέρισμα!

E
ίναι χήρα στρατιωτικού, εδώ και πολλά χρόνια, και μένει στην Πάτρα. Καθ' όλο το χρονικό διάστημα της συνταξιοδότησής της, από τότε που πέθανε ο άνδρας της, μαζί με τη σύνταξη λαμβάνει κάθε δίμηνο και ένα οικονομικό βοήθημα (μέρισμα) από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), όπως το λαμβάνουν όλοι οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί ή οι χήρες τους.

Ωστόσο, πρόσφατα την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς, όπως διαπίστωσε, τους τελευταίους μήνες το μέρισμα δεν μπήκε καθόλου στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της.Έψαξε να δει τι συμβαίνει και στην προσπάθειά της αυτή τη βοήθησε ένας γνωστός της συνταξιούχος στρατιωτικός, ο οποίος αναζητώντας τα αίτια της διακοπής της καταβολής του μερίσματος πληροφορήθηκε ότι για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού η γυναίκα... θεωρείται νεκρή! Και όλα αυτά, επειδή δεν είχε συμπληρώσει ένα σχετικό έγγραφο απογραφής που της είχε αποσταλεί.

Η ίδια, πάντως, ισχυρίζεται ότι το σχετικό έγγραφο είχε συμπληρωθεί κανονικά και η ίδια το είχε αποστείλει στο ΜΤΣ.Είτε δεν συνέβη έτσι, είτε έγινε κάποιο λάθος ή μπέρδεμα, σε κάθε περίπτωση η γυναίκα θεωρείται «νεκρή» για το ΜΤΣ. Την ίδια ώρα όμως που... συνεχίζει να εισπράττει κανονικά τη σύνταξή της! Καθότι για το ελληνικό Δημόσιο φαίνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα... θανάτου της! Πρέπει να κάνει εκ νέου τα χαρτιά τηςΤώρα, και για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της καταβολής του μερίσματος που δικαιούται, θα πρέπει να κάνει εκ νέου τα χαρτιά της, συμπληρώνοντας σχετική αίτηση και προχωρώντας σε διαδικασία για την επιβεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής της.

Ωστόσο, από την περιπέτεια της εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά, το εξής ένα: πώς είναι δυνατόν για το ΜΤΣ να θεωρείται «νεκρή» και να μην της αποδίδεται το μέρισμα, την ώρα που εισέπραττε, και συνεχίζει να εισπράττει τη σύνταξή της;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ