Type Here to Get Search Results !

Έγινε η εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από τη πτώση της Χούντας

Αρκετό κόσμο είχε η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας, το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Παπανδρέου.  Η εκδήλωση των Κ.Ο. του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν αφιερωμένη στα χρόνια της μεταπολίτευσης, αλλά και στα όσα προηγήθηκαν, πριν από την χούντα.
Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου-Ζακύνθου-Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το στέλεχος του ΚΚΕ  και δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.
«Όσοι έζησαν εκείνα τα μαύρα χρόνια θυμούνται την πρώτη μέρα επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας, τις μαζικές συλλήψεις αντιφρονούντων, κομμουνιστών. 
Στη Πάτρα μετατράπηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης το γήπεδο της Παναχαϊκής και τα σχολικά συγκροτήματα  στου Γλαράκη, στο 26ο Δημοτικό σχολείο στην Αγία Σοφία, στη Δροσιά απέναντι από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».
Στον περίβολο και τις ταράτσες των σχολικών συγκροτημάτων στήσανε πολυβόλα και στη συνέχεια, όσοι «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»  οδηγήθηκαν στις εξορίες και τις φυλακές» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ