Type Here to Get Search Results !

«Λοκομοτίβα» στο Δήμο οι εργαζόμενοι – Yποδειγματική διοίκηση θέλει το ΚΚΕ


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα οικοδομηθεί ο Δήμος της Πάτρας από τον Σεπτέμβριο και μετά έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στο στρατόπεδο της  νέας – από τον Σεπτέμβριο – Δημοτικής Αρχής του Κ. Πελετίδη.
Το εργαλείο μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί να αποκτήσει ο Δήμος άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα είναι σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι εργαζόμενοι οι οποίοι εκτιμάται από πλευράς της παράταξης Πελετίδη πως μπορούν να αποτελέσουν την «Λοκομοτίβα» για  την επίτευξη του στόχου δημιουργίας ενός νέου Δήμου.
Προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή είναι να μην χαθεί ούτε μέρα σε ότι αφορά τη διαχείριση και αντιμετώπιση θεμάτων καθημερινότητας.
Παράλληλα η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη από τον Σεπτέμβριο να παέι σε μετωπική σύγκρουση με τις πολιτικές που αφορούν τόσο στην παράδοση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες όσο και το πέρασμα της διαχείρισης των νερών επίσης σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Βασική  αρχή είναι επίσης η ανάδειξη και αντιμετώπισης των πολιτικών οι οποίες οδηγούν σε απαξίωση τους Δήμους ,αλλά και όσων ευθύνονται για τα προβλήματα των πολιτών.
 Στον ίδιο «κωδικό» εντάσσεται και η άσκηση πολιτικής περιφρούρησης και προστασίας  του Δημοτικού έργου, αλλά και της περιουσίας της πόλης .
Ο σχεδιασμός αντιμετώπισης αυτών των μεθόδων και η πρακτική του εφαρμογή,  με παράλληλο «μπλοκάρισμα» κάθε διαδικασίας η οποία θ’ αποσκοπεί σε εκχώρηση αρμοδιοτήτων και παραχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα αποτελεί ωστόσο το ζητούμενο.
 Μήνυμα από Περισσό
Η Πάτρα αποτέλεσε και αποτελεί μετεκλογικά για το ΚΚΕ - ποτέ ο Κ. Πελετίδης δεν έκρυψε πως είναι κομμουνιστής – μια ξεχωριστή περίπτωση πλέον.
Έγκυρες πηγές ανέφεραν στον «κόσμο» πως ο Περισσός έχει στείλει σαφές μήνυμα με το οποίο ζητά και επισημαίνει πως η διοίκηση και λειτουργία του Δήμου επι ημερών μιας παράταξης που διέπεται από την Κομμουνιστική Ιδεολογία πρέπει να είναι υποδειγματική.
Αυτό έγινε σαφές και στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Αθήνα λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη σαρωτική νίκη του κ. Πελετίδη στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών.
Οι επιλογές
Την  αρχική ευφορία των στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη νίκη, διαδέχθηκε ο εύλογος προβληματισμός για την δυσκολία του εγχειρήματος καθώς δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις για τι ακριβώς θα κληθούν να αναλάβουν.
Αυτή η διαπίστωση, σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπειρίας από πολλούς εκ των εκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων, ως προς τη λειτουργία του Δήμου , δημιουργεί αυτομάτως την ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ως προς τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιηθούν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ