Type Here to Get Search Results !

Οι μαθητές "ταξίδεψαν" στο... διάστημα με τα ρομποτάκια τους!

 Πάτρα: Οι μαθητές "ταξίδεψαν" στο... διάστημα με τα ρομποτάκια τους!
Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιουνίου, στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πάτρα, ο 2ος  Περιφερειακός Διαγωνισμός  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας
Ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώθηκε για ακόμα μια χρονιά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) σε συνεργασία με τον WRO Hellas, είχε μεγάλη συμμετοχή από μαθητές και μαθήτριες σχολικών συγκροτημάτων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.
Θεματική του ήταν ο θαυμαστός κόσμος  του διαστήματος, γεγονός που προκάλεσε τον άκρατο ενθουσιασμό των μαθητών όπως αποδείχθηκε από τα έργα τους στο διαγωνιστικό κομμάτι.
Οι 12 ομάδες που συμμετείχαν στις τέσσερις κατηγορίες του φετινού περιφερειακού διαγωνισμού (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και OPEN) επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο, φαντασία και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα.
Ιδιαίτερα η κατηγορία «OPEN» αποτέλεσε μια ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική πρόκληση για τους συμμετέχοντες καθώς με τον ευφάνταστο σχεδιασμό των παρουσιάσεων τους και τη δημιουργική συναρμολόγηση των ρομπότ έδωσαν τις δικές τους προτάσεις για την επίλυση των διαφόρων ανοιχτών προβλημάτων που ανακύπτουν στη πορεία εξερεύνησης του διαστήματος.
Οι σχολικές μονάδες που διακρίθηκαν ήταν: Αρσάκειο Δημοτικό σχολείο Πάτρας (κατηγορία Δημοτικού), 11ο, 18ο και 20ό Γυμνάσιο Πάτρας (κατηγορία Γυμνασίου), ΓΕΛ Καστριτσίου (κατηγορία Λυκείου) και Αρσάκειο Δημοτικό σχολείο Πάτρας, 20ο Γυμνάσιο Πάτρας, 18ο Γυμνάσιο Πάτρας, 5ο ΕΠΑΛ, 1ο ΓΕΛ Αιγίου και 7ο ΕΠΑΛ/1ο ΕΚ Πάτρας (κατηγορία OPEN).
Τα εν λόγω σχολεία θα εκπροσωπήσουν τη μαθητική κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου, στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου 2014 από τις 9:30 π.μ., με είσοδο ελεύθερη με το κοινό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ