Type Here to Get Search Results !

Πήγε για μια εξέταση και κατέληξε – Σήμερα η κηδεία του Γ. Σιμιγιάτου


Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», Γιώργου Σιμιγιάτου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ έκανε μια εξέταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον.
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Γ. Σιμιγιάτος είχε πάει στο νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να κάνει μία πυελογραφία και κατά τη διάρκεια της εξέτασης είτε έπαθε ανακοπή είτε αλλεργικό σοκ και εξέπνευσε χωρίς να προλάβουν οι γιατροί να αντιδράσουν.
Ο Γιώργος Σιμιγιάτος είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα και είχε προσφέρει πολλά στην κοινωνία της Πάτρας, ενώ η δράση του και η συμβολή του στην εθελοντική αιμοδοσία ήταν σημαντική αφού διοργάνωνε συνεχώς εκδηλώσεις και δράσεις ώστε να ευαισθητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται ο πολίτης και να συμβάλλει σε αυτό.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και η ταφή του στο Β΄ Δημοτικό Νεκροταφείο  Λεύκας.

Σε συλλυπητήρια επιστολή της η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων αναφέρει:
«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Γιώργου Σιμιγιάτου για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.
  Ο Γιώργος Σιμιγιάτος υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης». Αγωνίστηκε για την επάρκεια μονάδων αίματος στις υπηρεσίες υγείας καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αφοσιώθηκε στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων, καθώς υπήρξε ιδρυτικό μέλος συλλόγου για την δωρεά οργάνων, ενώ πολύτιμη και σημαντική ήταν η συμβολή του στην επάρκεια αίματος για τις μεταγγίσεις των ατόμων με μεσογειακή αναιμία (θαλασσαιμία) στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.
  Η συνεργασία μας στα πλαίσια δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας ιδιαίτερα κατά την προηγούμενη τετραετία με την σύμπραξη του Δήμου Πατρέων υπήρξε, άψογη, ανθρώπινη και με αμοιβαίο σεβασμό. 
 Το έργο και το ήθος του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.»

Συλλυπητήρια του Απ. Κατσιφάρα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδιαιτέρως δραστήριου και αγαπητού στην τοπική κοινωνία, προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», Γιώργου Σιμιγιάτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Δυτική Ελλάδα αλλά και ολόκληρο το αιμοδοτικό κίνημα, ‘έχασαν’ σήμερα έναν άνθρωπο της προσφοράς, έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο, τον Γιώργο Σιμιγιάτο.
Έναν άνθρωπο με ήθος και εργατικότητα, αγωνιστή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του που αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στον ιερό σκοπό του.
Υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης» και για αυτό τον ευχαριστούμε.
Καθημερινά μαχόταν για να προσεγγίσει ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας και να τους πείσει να συμπράξουν στην ενίσχυση των μονάδων αίματος στις Υπηρεσίες Υγείας μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Αφοσιώθηκε στη δωρεά οργάνων και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, ενώ συνέβαλε και στην έμπρακτη στήριξη των ατόμων με θαλασσαιμία, αφού δεσμευόταν για την επάρκεια αίματος στις μεταγγίσεις που έπρεπε να γίνονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.
Θέλω να εκφράσω στην οικογένεια του προέδρου Γιώργου Σιμιγιάτου, αλλά και στα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ