Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Επιτυχίες του τοπικού Λιμεναρχείου

Πάτρα: Επιτυχίες του τοπικού Λιμεναρχείου

Στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αλλά και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά τις τελευταίες ημέρες τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν μετά την κατάσχεση των δύο τόνων ηρωίνης, μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις κατάσχεσης ναρκωτικών στη χώρα μας. Ικανοποίηση ωστόσο επικρατεί και σε μια άλλη πλευρά της Ελλάδας, στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, την Πάτρα όπου, σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, γίνεται εξαιρετική δουλειά από το προσωπικό του τοπικού Λιμεναρχείου με διοικητή τον κ.Τρύφωνα Κοροντζή ο οποίος αποδίδει στον επαγγελματισμό, ευσυνειδησία και στο φιλότιμο των λιμενικών τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί από τις αρχές του 2014 σε κατασχέσεις ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και πλαστών εγγράφων που χρησιμοποιούν μετανάστες για να φύγουν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία σχετικά με δυο υποθέσεις λαθραίων τσιγάρων που έχουν απασχολήσει το Λιμεναρχείο Πάτρας από τις αρχές του 2014 έχουν συλληφθεί 4 άτομα, έχει κατασχεθεί ένα όχημα και έχουν εντοπιστεί 29.121 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Επιπλέον από τις αρχές του 2014 οι λιμενικοί έχουν ασχοληθεί με οκτώ υποθέσεις σχετικά με κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Συνολικά έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, έχουν κατασχεθεί οκτώ οχήματα και έχουν κατασχεθεί ένας τόνος, 351 κιλά και 728,3 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, επτά κιλά και 94,1 γραμμάρια κοκαΐνης και  5,1 γραμμάρια ηρωίνης.
Πριν από μερικές ημέρες τα στελέχη της ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πάτρας εντόπισαν 348 κιλά και 56,1 γραμμάρια  φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από λιμενικούς με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και συγκεκριμένα σε συρταρωτές θήκες στο εσωτερικό μέρος της οροφής φορτηγού οχήματος - ψυγείο (το οποίο μετέφερε καρπούζια), 311 πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν τα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ο 50χρονος οδηγός του οχήματος, ο οποίος επρόκειτο να επιβιβαστεί με το όχημα σε επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο, με προορισμό την Ιταλία.

Αναφορικά με συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από τον Ιανουάριο έως τις 18 Ιουνίου έχουν γίνει 192 οι περισσότερες εκ των οποίων ( 73 ) τον πρώτο μήνα του χρόνου και έχουν κατασχεθεί 38 οχήματα εκ των οποίων το ένα έχει κατασχεθεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων και τα επτά για ναρκωτικά.

Στελέχη του Λιμενικού έλεγαν ότι παρουσιάζεται αύξηση στις συγκεκριμένες υποθέσεις και στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους πλαστογράφους που φαίνεται πως κάνουν «χρυσές δουλειές»πουλώντας διαβατήρια σε μετανάστες που επιχειρούν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία και από εκεί προς χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ