Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Άσκηση για τη διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας σήμερα στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, πραγματοποίησε «άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης» στον προβλήτα Νο2 του Βορείου Λιμένα Πάτρας.
Σκοπός της άσκησης ήταν ο συντονισμός των συναρμόδιων Υπηρεσιών και Φορέων προκειμένου να αποκτηθεί εμπειρία-τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης στη περιοχή δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πάτρας .
Ειδικότερα το Σενάριο της Άσκησης προέβλεπε διαρροή πετρελαιοειδών καταλοίπων κατά την διάρκεια μετάγγισης μεταξύ δύο Δεξαμενοπλοίων-Σλεπιών.
Για την αντιμετώπισή της τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο καταπολέμησης ρύπανσης του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας (PORT CONTINGENCY PLAN), υπό την εποπτεία και τη διεύθυνση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας και συγκεκριμένα εφαρμόζοντας εν μέρει το τοπικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Ρύπανσης (LOCAL CONTINGENCY PLAN).   Παράλληλα για την αντιμετώπιση του περιστατικού ενεργοποιήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Αρχές και Υπηρεσίες, ήτοι Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε., Εταιρεία Παραλαβής και Μεταφοράς Πετρελαιοειδών καταλοίπων H.E.C., Εταιρεία Μεταφοράς Πετρελαιοειδών AEGEAN, Πατραϊκά Ναυτιλιακά Πρακτορεία, Εταιρεία Καθαρισμού Λιμένα ANTIPOLLUTION ANE, Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένα, Πλοηγική Υπηρεσία Λιμένα και Ερυθρό Σταυρό.
Από την πραγματοποίηση της διαπιστώθηκε η ετοιμότητα, ταχύτητα και συνεργασία μεταξύ των συναρμοδίων Φορέων και Υπηρεσιών .
Με το πέρας της Άσκησης και την διευθέτηση υλικών και μέσων καταπολέμησης της Ρύπανσης,  ακολούθησε αξιολόγησή της από όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ολιστικά στο μέλλον τυχόν αδυναμίες που παρουσιάστηκαν. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ