Type Here to Get Search Results !

Ομιλία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα

Κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ μπροστά στην εκλογική μάχη, απηύθυνε απόψε από την Πάτρα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τα διάρκεια της ομιλίας του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας «το κάλεσμά μας είναι ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, και ταυτόχρονα λέμε όχι στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων».

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, για τις ευρωεκλογές. και το ουσιαστικό, το πραγματικό ερώτημα που μπαίνει μπροστά στον κάθε εργάτη, μπροστά στον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο, το φτωχό αγρότη, είναι: Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων, και τις κάθε είδους αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όποιο πρόσημο κι αν έχουν αυτές. Υποταγή και εγκλωβισμό του λαού και της νεολαίας σε τελευταία ανάλυση επιδιώκουν και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους υπόλοιπους συνεπιβάτες στον αντιλαϊκό μονόδρομο της ΕΕ, των μονοπωλίων».

Στην συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «η νέα Ελλάδα που γεννιέται, σπάζοντας το κέλυφος και θρυμματίζοντας τις αλυσίδες της, όπως λέει ο Αντώνης Σαμαράς, είναι η νέα Ελλάδα που έχουν παραγγείλει στην κυβέρνηση, δηλαδή στο πολιτικό προσωπικό τους, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες». Όπως υπογράμμισε, σε αυτό το σημείο ο Δ. Κουτσούμπας, «είναι η Ελλάδα στην οποία έχει τσακιστεί κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα» και πρόσθεσε: «Οι μισθοί στον πάτο, οι συλλογικές συμβάσεις στον αέρα, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στο μηδέν, ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στα χέρια των καπιταλιστών για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία. Σ' αυτή τη νέα Ελλάδα θα συνεχίσει να ζει και να βασιλεύει η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια. Αυτή την Ελλάδα περιγράφει ο Σαμαράς, την Ελλάδα που προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, τις βαθιές και αναγκαίες για το κεφάλαιο αλλαγές και γι αυτό η εργατική τάξη, ο λαός η νεολαία θα συνεχίζουν να ματώνουν».

Ο Δ. Κουτσούμπας συνέχισε λέγοντας ότι «οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας είναι υπαρκτές, μόνο που θα απελευθερωθούν προς όφελος των λαϊκών αναγκών, όταν ο λαός πάρει την εξουσία, όταν αυτός θα κάνει κουμάντο στην οικονομία». Ασκώντας σε αυτό το σημείο κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «αυτό το ξέρει καλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα κοροϊδεύουν ότι ο λαός μας μπορεί να δει χαΐρι και προκοπή μέσα σ' αυτό το σύστημα, με αυτή την εξουσία». Και συμπλήρωσε: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψηφίζουμε και φεύγουν, αυτοί μπορεί να φύγουν και να φύγουν, δεν το συζητάμε, αλλά δεν λέει ότι εδώ θα μείνουν οι κομμένοι μισθοί και οι συντάξεις, η διάλυση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης. Εδώ θα μείνουν τα μνημόνια διαρκείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κάθε φορά θα φέρνουν νέα μέτρα για τη δημοσιονομική πειθαρχία και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η ΝΔ με τους επενδυτές ανά τον κόσμο που της χτυπούν την πόρτα για να επενδύσουν στην Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «υγιείς» και «νομιμόφρονες» επιχειρηματίες και τις δημόσιες επενδύσεις, για την ίδια ανάπτυξη, την καπιταλιστική ανάπτυξη μιλούν». Δηλαδή, όπως πρόσθεσε, «μιλούν για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που θα πατήσει στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που ισοπέδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα αποκαταστήσει στα προηγούμενα επίπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ανέφερε ότι «η χτεσινή νίκη στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, όπου η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι ένα προμήνυμα λαϊκής ανάτασης, ενίσχυσης του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές την Κυριακή 25 Μάη και στις τοπικές εκλογές την Κυριακή 18 Μάη».
Πριν από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, απηύθυναν χαιρετισμούς, η υποψήφια ευρωβουλευτής Αναστασία Παναγιωτάρα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Στάθης Κεραμιδάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ