Type Here to Get Search Results !

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ..

Πάτρα-Πύργος: Τον Σεπτέμβρη οι προσφορές, τον Δεκέμβρη η κατασκευή, το 2016 σε λειτουργία! Σε κλοιό έργων η Εθνική οδός

Επισημοποιήθηκε η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Δυτικής Ολυμπίας Οδού. Στόχος σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016 ταυτόχρονα με το τμήμα Πάτρα-Πύργος. Επίσης έδωσε στην δημοσιότητα τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει ως στόχο το Υπουργείο.
Από τον Πύργο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε και επίσημα τη δημοπράτηση του έργου Πάτρα  - Πύργος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν έχουν δοθεί προς έγκριση τα τεύχη δημοπράτησης, η προκήρυξη θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενώ οι οικονομικές προσφορές αναμένεται να δοθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Υπολογίζεται πως η κατασκευή θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους. Να θυμίσουμε πως το έργο είναι  προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ και μήκους 75 χιλιομέτρων.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ανακοίνωσε, επίσης, τη δημοπράτηση του έργου Καλό Νερό – Τσακώνα, ως το τέλος του 2014 με την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ και μήκους 28 χιλιομέτρων. Θα παραδοθεί προς χρήση μετά το τέλος του 2016.

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ
Μιλώντας στο Επιμελητήριο Ηλείας παραδέχθηκε ότι οι υποδομές της περιοχής έχουν μείνει πίσω. Μίλησε για αναγκαιότητα σε συνέργειες. Όπως είπε «Μαζί με τον κ. Κατσιφάρα και το Περιφερειακό Συμβούλιο λύσαμε το πρόβλημα της Ολυμπίας οδού, εννοώ Πάτρα – Κόρινθος, Κόρινθος – Πάτρα, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Διότι έπρεπε η  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να έχει πράσινο φως από την Περιφέρεια για μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν τις αδειοδοτήσεις, στο περιβάλλον, στις απαλλοτριώσεις, στα ζητήματα των λατομείων, στα ζητήματα της αρχαιολογίας και ούτω καθεξής».

Ο Υπουργός σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ελλάδα γίνονται οι μεγαλύτερες σε ύψος αλλά και σημασία, επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ σε αυτή τη χώρα. Στην περιοχή συντελούνται υποδομές, δημόσια έργα αξίας περίπου 3 δις ευρώ, που ξεκινούν από τα Γιάννενα μέχρι το Αντίρριο, η Ιόνια Οδός, από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα, η Ολυμπία Οδός, από την Κόρινθο ως την Τρίπολη, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, ο Μορέας».

Σήμερα, ανακοινώσαμε επίσημα πια την ημερομηνία δημοπράτησης του έργου Πάτρα – Πύργος. Ο αυτοκινητόδρομος ο οποίος είναι σχεδόν ημιτελής, θα ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και θα παραδοθεί σε όλους σας το πρώτο εξάμηνο του 2016, όπως και η υπόλοιπη Ολυμπία Οδός.

Έχουν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις, υπάρχουν περιβαλλοντικές άδειες, είναι όλα έτοιμα το έργο να ξεκινήσει με ταχύτητα. Πιστεύουμε, ότι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει μέσα τα μηχανήματα, οι μπουλντόζες για να εργάζονται.

Πηγή χρηματοδότησης
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και με ένταξη στο  Σ.Ε.Σ. 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ). Οι πιστώσεις είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, όχι απλά με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ