Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μαθητές μαγείρεψαν για τα συσσίτια του Δήμου

Πάτρα: Μαθητές μαγείρεψαν για τα συσσίτια του Δήμου
Το πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, στο οποίο στεγάζεται η δομή του συσσιτίου του Δήμου Πατρέων και της τοπικής Εκκλησίας, επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής μαθητές σχολείων της πόλης και μαγείρεψαν για τα άτομα που σιτίζονται από εκεί καθημερινά, καθώς βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, αδυνατώντας να προσφέρουν στον εαυτό τους και στις οικογένειές τους ακόμα και την τροφή.
Ειδικότερα, στον χώρο πήγαν οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου Πάτρας και του Πειραματικού Λυκείου Λάγκουρα, οι οποίοι, εκτός του ότι μαγείρεψαν, προσέφεραν και τρόφιμα.
Επίσης μαγείρεψαν οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι έφεραν μαζί τους δώρα και σοκολάτες για τα παιδιά του συσσιτίου.
Η αντιδήμαρχος Προστασίας του Πολίτη Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη ευχαρίστησε τους μαθητές, εκφράζοντας παράλληλα και την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η κρίση δεν μείωσε την ευαισθησία μικρών και μεγάλων και την προθυμία τους να βοηθήσουν όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες, που αγγίζουν τα όρια της αδυναμίας επιβίωσης.
Υπενθυμίζεται ότι η δομή παροχής συσσιτίων λειτουργεί κάθε μέρα και διαθέτει υπηρεσίες σίτισης σε δεκάδες απόρους και αστέγους, διαθέτει πολιτική συλλογής πλεοναζόντων προϊόντων από εργαστήρια-βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων (ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εστιατόρια κλπ.), καθώς επίσης και από τους πολίτες, εξασφαλίζοντας την τροφοδοσία γευμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ