Type Here to Get Search Results !

Γραφείο ΔΟΜ λειτουργεί στην Πάτρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
ΠΑΤΡΑ. Σε 20.000 υπολογίζονται οι μετανάστες που ζούσαν στην Ελλάδα και έχουν ήδη επιστρέψει στις χώρες τους, μέσω Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ανέφερε χθες από την Πάτρα ο επικεφαλής του γραφείου Ελλάδος του ΔΟΜ, Δανιήλ Εσδράς. Αναφερόμενος στο 2013, ο κ. Εσδράς είπε ότι ήταν η πρώτη χρονιά που έφυγαν από την Ελλάδα περισσότεροι μετανάστες από όσοι μπήκαν στη χώρα. «Βοηθάμε ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι στη χώρα μας, επειδή κάποιοι τους έπεισαν ότι θα πάνε στη γη της Επαγγελίας, αλλά τελικά δεν τη βρήκαν, και πλέον δεν μπορούν να φύγουν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «πριν από την κρίση αρκετοί από τους μετανάστες μπορεί και να έβρισκαν δουλειά, τώρα όμως είναι στον δρόμο, χωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα».

Η επίσκεψη του κ. Εσδρά στην Πάτρα έγινε με την ευκαιρία της λειτουργίας γραφείου του ΔΟΜ, το οποίο φιλοξενείται σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Πατρέων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε η αντιδήμαρχος ένταξης μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, στον ενάμιση μήνα λειτουργίας του γραφείου, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους 10 μετανάστες που ζούσαν στην Πάτρα. Επίσης, ο κ. Εσδράς ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει σε κτίριο του δήμου η λειτουργία ξενώνα για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών. Οπως σημείωσε, «ο ξενώνας αυτός θα παρέχει στέγη και φροντίδα στα παιδιά σώζοντάς τα από τα κυκλώματα που τα εκμεταλλεύονται».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς χαρακτήρισε «πολύ σημαντική τη λειτουργία γραφείου του ΔΟΜ στην Πάτρα», ενώ συμπλήρωσε ότι «ο δήμος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια τόσο στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μεταναστών στην πόλη, με συνεχείς πιέσεις για τον έλεγχο του λιμανιού, όσο και στην κατεύθυνση της παροχής βοήθειας προς τους μετανάστες και τη στήριξη δομών μέριμνας για την προστασία των ανηλίκων». Ομως, όπως πρόσθεσε, το μεταναστευτικό δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο από τον δήμο. «Η Ε.Ε. μπορεί και πρέπει να πιέσει χώρες όπως το Μπανγκλαντές, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο να εκδίδουν ταξιδιωτικά έγγραφα στους υπηκόους τους, ώστε να είναι δυνατός ο επαναπατρισμός τους με αξιοπρέπεια και να πάψουν να είναι οι εξαθλιωμένοι ή κρατούμενοι μετανάστες στις χώρες της Ευρώπης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ