Type Here to Get Search Results !

Κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών

Πάτρα: Κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών
Ένα κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που προέρχονται κυρίως από περιοχές όπως το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και εγκατέλειψαν τη χώρα τους «όχι για να κυνηγήσουν το δυτικό όνειρο, αλλά γιατί αναγκάστηκαν να το κάνουν» εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα από την οργάνωση Praksis και τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Το κέντρο αποτελεί τμήμα του προγράμματος ΣΤΕΓΗ PLUS και είναι χορηγία του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕΑ Grants), δηλαδή της Νορβηγίας κατά κύριο λόγο, αλλά και του Λιχτενστάιν και της Ισλανδίας.

Όπως σημείωσε ο πρέσβης της Νορβηγίας κ. Σιουρ Λάρσεν«κατά την παρούσα χρηματοδοτική περίοδο 2009-2014, οι δότριες χώρες του ΕΟΧ έχουν διαθέσει €63.4 εκατ. στην Ελλάδα, ένα τρίτο των οποίων (€21 εκατομμύρια) διατίθεται για την υποστήριξη των προσπαθειών της χώρας να αντιμετωπίσει την εισροή ατόμων αιτούντων άσυλο και των παρατύπως εισερχομένων μεταναστών. Τα υπόλοιπα ποσά διατίθενται για την αντιμετώπιση περιβαλλοντολογικών δράσεων και δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενίσχυση της Ελληνικής κοινωνίας των πολιτών, μέσω ενός προγράμματος για τις ΜΚΟ και του τομέα της Έρευνας, καθώς και την παροχή υπηρεσιών προς τις ευάλωτες ομάδες πολιτών - τόσο Ελλήνων όσο και μεταναστών».
Στην Αθήνα λειτουργεί ήδη ένα Κέντρο Φιλοξενίας για τριάντα ασυνόδευτους ανήλικους. Στην Πάτρα το Κέντρο προβλέπει τριάντα ασυνόδευτους ανήλικους και σαράντα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ασυνόδευτες μητέρες με παιδιά) αιτούντων άσυλο.
Από 01/09/2013 έως και 30/04/2016 προβλέπεται να φιλοξενηθούν συνολικά εκατόν πενήντα άτομα από ευάλωτες ομάδες στην Πάτρα και τριακόσιοι ασυνόδευτοι ανήλικοι για τις περιοχές της Αθήνας και της Πάτρας.
Ως τώρα το κέντρο στην Πάτρα συνάντησε μάλλον επιφυλακτική υποδοχή από μερίδα των κατοίκων της πόλης.

«Νομίζω πως είναι καθαρά θέμα άγνοιας που θα ξεπεραστεί με τον καιρό» σημείωσε ο συντονιστής της Praksis κ. Τζανέτος Αντύπας. Τα παιδιά αυτά έχουν συνήθως πέσει θύματα κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, εμπορίας οργάνων κλπ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ