Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ασθενείς εγκαταλείπουν την φαρμακευτική τους αγωγή λόγω χρημάτων

Αντιμέτωποι με τραγικές ιστορίες που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω βρίσκονται καθημερινά αρκετοί φαρμακοποιοί της Πάτρας. Και τούτο γιατί αξιοσημείωτος αριθμός ασθενών αναγκάζεται να σταματήσει ή να μην αρχίσει ποτέ την φαρμακευτική αγωγή που τους γράφει ο γιατρός τους, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος των φαρμάκων.
Ανάμεσα σε αυτούς τους συμπολίτες, εκτός από τους ανασφάλιστους ανέργους, βρίσκονται και συνταξιούχοι οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν την μεγαλύτερη σε σύγκριση με το παρελθόν συμμετοχή στα φάρμακα που τους συνταγογραφούν οι γιατροί.
Βέβαια το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο στις τάξεις των εκατοντάδων ανέργων που δεν έχουν βιβλιάριο υγείας για να γράψουν τα φάρμακα που χρειάζονται. Έτσι, ρωτούν τους Φαρμακοποιούς πόσο κοστίζουν, και μόνο εάν καταφέρουν να βρουν τα χρήματα από φίλους ή συγγενείς τα αγοράζουν.
Το φαινόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, σιγά-σιγά παίρνει διαστάσεις και προκαλεί εύλογη ανησυχία για το επίπεδο της περίθαλψης που ΔΕΝ απολαμβάνει πλέον σημαντική μερίδα συμπολιτών μας.
Φυσικά δεν λείπουν και οι κινήσεις ανθρωπιάς από τους Φαρμακοποιούς της πόλης που δίνουν σε ασθενείς ορισμένα φάρμακα «βερεσέ» και τους καλούν να τα πληρώσουν, όταν βρουν χρήματα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πάτρα λειτουργεί από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και το Δήμο Κοινωνικό Φαρμακείο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όσοι έχουν πραγματική ανάγκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ