Type Here to Get Search Results !

Ενδιαφέρον ιατρικό συνέδριο για την σωστή αντιμετώπιση των νεοπλασιών, πραγματοποιείται στην Πάτρα

Ενδιαφέρον ιατρικό συνέδριο για την σωστή αντιμετώπιση των νεοπλασιών, πραγματοποιείται στην Πάτρα Το διήμερο 21 και 22/3/2014 στο ξενοδοχείο Astir, στην οδό Αγ. Ανδρέου και Αράτου

Η Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ογκολογίας διοργανώνει στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Αstir, το 9ο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας Δυτικής Ελλάδας με θέμα: «Η στρατηγική μεθοδολογία από την πρόληψη έως τη θεραπεία είναι η σωστή αντιμετώπιση των νεοπλασιών». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21 & 22 Μαρτίου 2014.
Η Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ογκολογίας με Πρόεδρο τον Παναγιώτη Γκινόπουλο, Συντ. Διευθυντή της Μονάδας Χημειοθεραπείας στο Γ.Ν. Πατρών, έχει τη διοργανωτική πρωτοβουλία και ευθύνη του 9ου Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας Δυτικής Ελλάδας.
Το Συνέδριο διοργανώνεται κατ’ έτος με πρωταρχικό στόχο την πρόληψη του καρκίνου καθώς και την παρουσίαση όλων των νεότερων δεδομένων και εξελίξεων στη διάγνωση και θεραπεία του, προσεγγίζοντας όλες τις ιατρικές ειδικότητες αλλά και μη ιατρούς, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στην πρόληψη του καρκίνου.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται με αφορμή το συγκεκριμένο ιατρικό συνέδριο, ενώ έχουμε ολοταχώς εισέλθει στη νέα εποχή των στοχευμένων και εξατομικευμένων θεραπειών, που αποτελούν μια πραγματική επανάσταση στη θεραπεία των νεοπλασματικών νόσων με ουσιαστική βελτίωση όλων των παραμέτρων των ογκολογικών ασθενών, παράλληλα όλα αυτά τα δώρα της έρευνας έρχονται να προσφερθούν στο νοσούντα συνάνθρωπο στο μέσον μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης που συνταράσσει συθέμελα και προβληματίζει τον άνθρωπο.
Διότι μαζί με τα βέλτιστα και στοχευμένα αποτελέσματα, τα νέα σκευάσματα φέρνουν και νέες τιμές που είναι πολύ έως πάρα πολύ διογκωμένες.
Οι στοχευμένες θεραπείες λοιπόν παράλληλα απαιτούν από τον ίδιο και από την κοινωνία εν μέσω κρίσης νέους πόρους με αποτέλεσμα η κοινωνία στο σύνολο της να προβληματίζεται, οι οικονομολόγοι να διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος υγείας, οι δε υπερασπιστές των «κοινωνικών κεκτημένων» να αντιδρούν χωρίς να φέρνουν προτάσεις –  λύσεις στο πρόβλημα.
Έτσι τις περισσότερες φορές ταλανιζόμαστε από το ένα άκρο έως το άλλο και στο τέλος πάντοτε οι λύσεις που υιοθετούνται είναι λύσεις «Προκρούστη».
Ευχή των διοργανωτών είναι η παγκόσμια μήτρα του ελληνισμού να υπερβεί τα σημερινά αδιέξοδα και να προσφέρει ιδέες και λύσεις που αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχουν ούτως ώστε να παντρέψουμε τη συνεχή βελτιστοποίηση της αγωγής με την ελαχιστοποίηση του κόστους.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει τις εξής Θεματικές Ενότητες:
Εργαλεία και μηχανισμοί υλοποίησης πρόληψης – πρώιμης διάγνωσης Αντινεοπλασματική αγωγή και η παρενέργειά της στο καρδιαγγειακό σύστημα
Οξέα παθολογικά συμβάματα στη διάρκεια της θεραπείας και αντιστροφή του πλατώ
επιβίωσης
Πρωτοπαθής καρκίνος εξωκρινούς μοίρας παγκρέατος
Οικονομική κρίση και σύγχρονη ιατρική παιδεία
Η χρυσή τομή κόστους – οφέλους στην ογκολογική κλινική πράξη
Νεότερα δεδομένα στη θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου οισοφάγου - στομάχου
Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου του πνεύμονος
Πρώιμη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού
Θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις της Υπερθερμίας στον ογκολογικό ασθενή
Καρκίνος παιδικής ηλικίας
Εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου του παχέως εντέρου
Οι εξελίξεις στην πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου
Εργαλεία για την εφαρμογή εξατομικευμένης ιατρικής
*Η επίσημη έναρξη έχει οριστεί στις 21 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη ενώ θα χορηγηθούν και μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαιδεύσεως και παρακολούθησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ