Type Here to Get Search Results !

Πάτρα : διήμερο «μπλακ άουτ» σε Δημόσιο, Δήμους και εκπαίδευση


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6.00 το πρωί και στη Δυτική Ελλάδα η 48ωρη απεργία στον δημόσιο τομέα  που έχει εξαγγείλει η  ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας σε ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο, στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, σε ενδεχόμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης έχουν προγραμματισθεί συλλαλητήρια από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τους εργαζόμενους στους Δήμους και τους καθηγητές . Συλλαλητήριο διοργανώνουν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Πάτρα με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου. Οι  συγκεντρώσεις της  ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθούν στις 10:30 το Πρωί της Τετάρτης μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στις 11:00 το Πρωί της Πέμπτης στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό παρών στη 48ωρη Απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν:
Η Κυβέρνηση συνεχίζει το θέατρο ψευτοδιαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Η συμφωνία στην ουσία των νέων βάρβαρων μέτρων (ομαδικές απολύσεις, λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κλπ) είναι δεδομένη αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια να φανούν διαφωνίες στον τρόπο υλοποίησης των μέτρων-»φωτιά» και «αγκάθια» στη…»διαπραγμάτευση»!
Η Κυβέρνηση κρατάει στάση συνδιαμορφωτή και όχι διαπραγματευτή (!) απέναντι στις νεο-αποικιακού τύπου απαιτήσεις της Τρόικα για την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ενίσχυση του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου (νέα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών).
Όσον αφορά τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων για τις οποίες η Κυβέρνηση πασχίζει, με διαρροές στον τύπο, να δείξει πως είναι αντίθετη, οι δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μόλις πριν 4 ημέρες στη Βουλή, δείχνουν με σαφήνεια ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο! «Ως το 2015, υπάρχει η δέσμευση, να μειωθεί κατά 150.000 υπαλλήλους ο Δημόσιος Τομέας και εκτιμάμε ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί πριν από το 2015», τόνιζε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η όποια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να στήσει έναν επικοινωνιακό μανδύα ασάφειας γύρω από το θέμα πέφτει στο κενό.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα των χιλιάδων υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, που βρίσκονται εδώ και μήνες καθημερινά στο δρόμο του αγώνα για να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια με τη συμμετοχή τους στη 48ωρη Απεργία, στα συλλαλητήρια και σε όλες τις κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας.».
Απεργούν και οι καθηγητές, οι οποίοι ξεκινούν απεργιακή κινητοποίηση  έως και την Παρασκευή
Το πρόγραμμα δράσης της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας
Σε ανακοίνωση επισημαίνεται: Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας (Δ.Σ. και ανοικτή επιτροπή αγώνα) εκφράζοντας την αντίθεσή της στις αξιολογήσεις, στο κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών, στο «νέο σχολείο», στις «υποχρεωτικές μεταθέσεις», καθώς και στην διαρκή ομηρία και τις επικείμενες απολύσεις εκπαιδευτικών των οποίων εκπνέει  η 8άμηνη διαθεσιμότητα, σας καλούμε στις παρακάτω δράσεις:
2) Τετάρτη, 19-3-2014, 1η μέρα της απεργίας της ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ: α)Προσυγκέντρωση στις 7.30 πμ έξω από το σχολικό συγκρότημα της Τεχν. Εκπ/σης της «Αγίας Σοφίας». β) Πορεία μέχρι το εργατικό κέντρο (πλ. Όλγας), όπου στις 10.30π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν στο Νομ. Παράρτημα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ.
3) Πέμπτη, 20-3-2014, 2η μέρα της απεργίας της ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ: α)Επιβίβαση στο πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου στις 10.30π.μ. σε πούλμαν για μεταφορά στην Αθήνα και στις εκεί κινητοποιήσεις (Πλ. Κλαυθμώνος στις 1.00 μ.μ.). Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ της Α΄  ΕΛΜΕ Αχαΐας και στο συντονιστικό Αχαΐας των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στην Αθήνα και για την Παρασκευή να κάνουν σχετική δήλωση στο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ, ώστε μέσω της ΟΛΜΕ να εξυπηρετηθούν. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν το απόγευμα στην Πάτρα. β) Όσοι δεν μεταφερθούν στην Αθήνα, συγκέντρωση 11.00π.μ. έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Νέο Δρόμο, όπου θα συγκλίνουν όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν στο Νομ. Παράρτημα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ.
4) Παρασκευή, 21-3-2014, ημέρα απεργίας μόνο της ΟΛΜΕ: α)Επιβίβαση στο πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου στις 7.30πμ σε πούλμαν για μεταφορά στην Αθήνα, (πανελλαδική συγκέντρωση) στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας  στις 3.00 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών. Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ της Α΄  ΕΛΜΕ Αχαΐας και στο συντονιστικό Αχαΐας των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα. Η επιστροφή θα ξεκινήσει το απόγευμα για την Πάτρα. β) Για όσους δεν μεταφερθούν στην Αθήνα θα υπάρξει πιθανά κάποια τοπική δράση που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.
4) Σάββατο, 22-3-2014, ημέρα που λήγει η 8άμηνη διαθεσιμότητα των συναδέλφων των 49 ειδικοτήτων: Προσυγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου με χάπενιγκ και στη συνέχεια δράσεις στους δρόμους της κεντρικής αγοράς της Πάτρας. Την ευθύνη έχει το συντονιστικό των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα και την δράση στηρίζει η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ