Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Στις 27 Μαρτίου η δίκη για την "Ομάδα Τσίρκα"


Το όνομα του δολοφονημένου Πάνου Τσίρκας, «φιγουράρει» στο πινάκιο του Εφετείου Κακουργημάτων στον 2ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Πάτρας. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου, όμως ο βασικός κατηγορούμενος είναι ήδη νεκρός. Όσο για τους άλλους δύο επίσης εκ των βασικών κατηγορουμένων, το περιβόητο «δίδυμο» Θέμη Δήμου – Δημήτρη Βαρβαρέσου, θα εμφανιστούν σίγουρα στο Δικαστήριο αφού είναι προφυλακισμένοι για άλλες υποθέσεις.
Στο εδώλιο θα καθίσουν δύο ακόμη άτομα, τα οποία είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή τους στην «συμμορία» που είχε εξαρθρώσει εκείνη την εποχή η Ασφάλεια Πατρών. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως τότε, τόσο ο Πάνος Τσίρκας όσο και άλλοι κατηγορούμενοι, είχαν δηλώσει αθώοι! Αθώος σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου ήταν και ένας εκ των αρχικά συλληφθέντων, ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια έφυγε από την Πάτρα και εργάστηκε στο εξωτερικό.
Το πρωτόδικο δικαστήριο στο Αίγιο επέβαλε στους κατηγορούμενους για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες, εκβιασμούς σε καρναβαλικά στέκια κλπ., μετά από δέκα συνεδριάσεις και δεκάδες μάρτυρες που κατέθεσαν ποινές μέχρι και 8 χρόνια στους κατηγορούμενους, ενώ υπήρξαν και απαλλαγές. Για τον βασικό κατηγορούμενο Πάνο Τσίρκα κρίθηκε πως κακώς κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η συγκεκριμένη κατηγορία «έπεσε» στο Δικαστήριο κι έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
«Ο Τσίρκας είχε κατηγορηθεί για έξι κακουργηματικές πράξεις και τελικά καταδικάστηκε για 1,5 πλημμέλημα» όπως είχε δηλώσει τότε ο δικηγόρος του Ντίνος Αργυρόπουλος.
Τα μέτρα στα Δικαστήρια
Μετά τη δολοφονία των Φράγκου - Σινούρη αλλά και το χτύπημα του Αλέξη Φράγκου στους Τσίρκα και Νταντή, τα μέτρα ασφαλείας στα Δικαστήρια αναμένονται δρακόντεια. Ας μην ξεχνάμε πως μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει μεγάλο μίσος, ενώ κάποιοι από τους φίλους του Αλέξη Φράγκου εξακολουθούν να πιστεύουν πως δεν αποκλείεται το «δίδυμο» Βαρβαρέσου – Δήμου να έχει «χτυπήσει» έξω από το κλαμπ Μπιζού. Έστω και αν οι δύο προφυλακισμένοι για ληστείες νεαροί έχουν ξεκαθαρίσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με δολοφονικές ενέργειες και πως απλά είναι ληστές τραπεζών. Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει προγραμματίσει να έχει ακροβολισμένους άνδρες της Ασφάλειας αλλά και άλλους αστυνομικούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Επίσης έχει διαμηνυθεί προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα πρέπει να πλησιάσουν στο Δικαστήριο άτομα που δεν έχουν σχέση με τους κατηγορούμενους και ανήκουν … σε άλλες ομάδες.
Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματιών, ληστεία σε τράπεζα της Πάτρας, διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία της πόλης, απόπειρες εκβίασης σε καρναβαλικά γκρουπ, ενώ έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικό στέκι με κίνδυνο ζωής σε δυο ανθρώπους.
Οι κατηγορίες ήταν (δεν δικάζονται για όλες πλέον παρά μόνο για μία):
* Δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας , που τελέσθηκαν, η μεν πρώτη την 18-11-2010 σε βάρος ημεδαπού άνδρα, με την χρήση μαχαιριού και ροπάλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παθόντα. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να ενδώσει σε απαίτηση της ομάδας για την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ που όφειλε σε τρίτο για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσαν. Η δεύτερη την 18-12-2010 σε βάρος ημεδαπού, με την χρήση πυροβόλου όπλου, που είχε επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
* Ένοπλη ληστεία ,που συνέβη στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου 2010 (30.08.2010) σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που εδρεύει στην οδό Ανθείας στην Πάτρα. Οι δράστες, κατά τη διάρκεια της ληστείας αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της Τράπεζας. Στη ληστεία αυτή συμμετείχε και ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί.
* Τριάντα διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Πάτρας, απ’ όπου αφαίρεσαν: κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια διέθεταν προς πώληση σε τρίτα άτομα και σε τιμές μικρότερες από την εμπορική τους αξία.
* Εννέα  απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ (σε καρναβαλικά στέκια της Πάτρας), με σκοπό το οικονομικό όφελος, οι οποίες απετράπησαν λόγω της σύλληψής τους.
 * Εμπρησμό σε καρναβαλικό στέκι στην Πάτρα, που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Δευτέρας (21.02.2011), μέσα στο οποίο κοιμόντουσαν δύο άτομα, θέτοντας, με τον τρόπο αυτό, σε κίνδυνο την ζωή τους".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ