Type Here to Get Search Results !

Οι μαθητές σε ρόλο Δημοτικού Συμβούλου - Συνεδριάζουν στις 17 Μαρτίου

Πάτρα: Οι μαθητές σε ρόλο Δημοτικού Συμβούλου - Συνεδριάζουν στις 17 Μαρτίου Στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων
 
Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει ότι η δεύτερη συνάντηση των 61 μαθητών ΣΤ΄ τάξης από 12 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων (9ο, 12ο, 15ο, 17ο, 36ο, 45ο, 49ο, 50ο, 62ο, 65ο, 1ο Οβρυάς, 2ο Παραλίας), δεν θα γίνει σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελικά την προσεχή Δευτέρα 17 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, δηλαδή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου στο λιμάνι της Πάτρας από τις 9 το πρωί έως και τις 12.30 το μεσημέρι. Οι μαθητές θα συναντηθούν και πάλι ώστε να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους  προς την ολοκλήρωση του θεσμού.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης Συνάντησης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να ανταλλάξουν ιδέες για τις δράσεις που έχουν αναλάβει και  να οργανώσουν με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Παιδείας, των δασκάλων τους και των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων τις επόμενες ενέργειες έως την ολοκλήρωση του θεσμού για τη φετινή χρονιά.
Σκοπός του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων είναι η ανάδειξη της παιδαγωγικής του αξίας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Ειδικότερα, στοχεύει στο να αποκτήσουν οι μαθητές την εμπειρία της συμμετοχής στα κοινά, να εκπαιδευτούν σε δημοκρατικές διαδικασίες και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πάτρας και υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.
Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει ζωντανά τη 2η συνεδρίαση μπορεί να συνδεθεί με τον παρακάτω ιστότοπο:
http://www.e-patras.gr/web/guest/municipality/city-council/live.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ