Type Here to Get Search Results !

1ο Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό στην Πάτρα

1ο Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό στην Πάτρα
Η International Water Association (IWA) , τo Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μουσεία αρχαίας τεχνολογίας, επιστημονικοί και περιφερειακοί Φορείς σχετικοί με το Νερό, τα απόβλητα και το περιβάλλον διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο : 'Water, Wastewater and Environment: Traditions and Culture', που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου της Πάτρας από 22-24 Μαρτίου 2014 (και στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για το νερό).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί διεθνές συνέδριο της IWA με την συγκεκριμένη θεματολογία και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επιλογή της Περιφερειάς μας για τον σκοπό αυτό.
Όπως είναι γνωστό, αρχαιολογικές και άλλες μαρτυρίες υποδεικνύουν ότι σε πολλές Αρχαίες Ελληνικές πόλεις, εφαρμόστηκαν προωθημένες υδραυλικές και υγειονομικές τεχνικές στη διαχείριση του νερού. Αυτές συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα συστήματα ύδρευσης, την κατασκευή και χρήση λουτρών και άλλων εγκαταστά¬σεων υγιεινής, καθώς και συστήματα αποχέτευσης και διάθεσης των υγρών απο¬βλήτων και των νερών της βροχής.
Η Ιστορία αυτή της Χώρας μας, σε τέτοια αντικείμενα διαχείρισης υδατικών πόρων και υγρών αποβλήτων σε αστικές περιοχές αρχαίων Ελληνικών περιοχών, είναι γνωστή διεθνώς και αποτελεί συνήθως θεματική ενότητα σε πολλές διεθνή Συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις. Όμως αυτή δεν έχει προβληθεί αρκετά και κυρίως δεν έχει διερευνηθεί η πρωτοποριακή ανάπτυξη τους από Έλληνες και η πιθανή αξιοποίηση πρακτικών που εφάρμοζαν ήδη από τις αρχές της Μινωικής εποχής (ca. 3000 π.x.). Με την ευκαιρία της οργάνωσης του Διεθνούς Συμποσίου της Παγκόσμιας Εταιρίας Νερού (IWA) σε αντικείμενα Τεχνολογιών Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος σε Αρχαίους Πολιτισμούς στην Πάτρα από 22 έως 24/03/14, που τελεί υπό την Αιγίδα πολλών διεθνών Οργανισμών (όπως της UNESCO) παρέχεται η δυνατότητα να αναδείξουμε την μακραίωνη ιστορία της χώρας μας σε σχετικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με την ποιότητα του νερού και σχετικές μ' αυτή επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Το ενδιαφέρον των Φορέων, των επιστημόνων, αλλά και άλλων Δημοσίων Οργανώσεων, θεωρείται δεδομένο καθώς και η συμμετοχή τους. Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες για την διοργάνωση παρέχονται στη σελίδα http://wwetc2014.env.uwg.gr/wms/
Στις 24 Μαρτίου θα γίνει ξενάγηση στην Αρχαία Πλευρώνα με την βοήθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Μεσσολόγγι.
O Πρόεδρος του Συμποσίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Ιωάννης Κ. Καλαβρουζιώτης, εκ Μέρους της Ο.Ε., αναφέρει ότι η πολύπλευρη κρίση που πλήττει σήμερα την Χώρα μας, δίνει ταυτόχρονα και ευκαιρίες μέσα από επιστημονικά συμπόσια να κάνουμε γνωστό με διεθνείς συμμετοχές την διαχρονική αξία του ελληνικού πνεύματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το Νερό, τα Απόβλητα, το Περιβάλλον.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/420023/1o-diethnes-symposio-gia-to-nero-stin-patra#ixzz2wPETZlbH

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ