Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο για τους πενταμινήτες στον ΟΑΕΔ


Την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 12 το πρωί, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α Νομού Αχαΐας  μαζί με τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα που δουλεύουν στο Δήμο Πάτρας, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας- συνάντηση με την Περιφερειακή Διοίκηση του ΟΑΕΔ για να απαιτήσουμε την άμεση επίλυση βασικών   προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα.                                                                                         
«Ως  Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας είμαστε αντίθετοι, τόσο στο τρόπο που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα της ανεργίας όσο και στο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ανέργους δημιουργώντας πάνω στην ανάγκη τους για εργασία το νέα μοντέλο εργαζόμενου που εξυπηρετεί μόνο τα κέρδη της εργοδοσίας.
Εμείς παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα στοιχειώδη δικαιώματα που υπάρχουν για κάθε εργαζόμενο και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρχουν και στους εργαζόμενους στα 5μηνα.
ΖΗΤΑΜΕ:
ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1.     ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ. Να υπάρχουν αποκλειστικές σταθερές ημερομηνίες  πληρωμής όπως σε όλους τους εργαζόμενους έτσι και στα 5μηνα.
2. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. Να υπάρχει αντιστοιχία ασφάλισης, στις  ειδικότητες που δουλεύουν σε Βαριές και Ανθυγιεινές συνθήκες να μην  κολλάνε απλό ένσημο.
3. ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. Να υπάρξει εγκύκλιος αντίστοιχη με προηγούμενη του ΙΚΑ στο τι σημαίνει μέτρα (είδη ατομικής προστασίας, γάλα, μειωμένο ωράριο κλπ).
4. ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Να ισχύει το γενικότερο πλαίσιο του νόμου 3302/2004 για αναλογικό δικαίωμα αδείας καθώς και οι γενικές και οι ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδεια ασθενείας, μητρότητας και λοχίας. (Υπάρχουν φαινόμενα όπου οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κόψουν την άδεια ασθενείας γιατί απειλούνται με απόλυση).
5. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ για τους εργαζόμενους στα 5μηνα.
6. ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ με ειδική κάρτα του ΟΑΕΔ.
7. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ή παραχώρησης σε άλλους φορείς από αυτούς που προσελήφθηκαν.
8. ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ 25 με βάση την ημερομηνία γέννησης και όχι γενικά το έτος 1988.
10. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 5ΜΉΝΟΥ.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα 5μηνα να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σε συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο για να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό πόλο αντίστασης και ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ