Type Here to Get Search Results !

Οι Μητροπολίτες Παροναξίας και Πειραιώς στην Πάτρα για τις εκδηλώσεις για τον Σταυρό του Αγ. Ανδρέα

Οι Μητροπολίτες Παροναξίας και Πειραιώς στην Πάτρα για τις εκδηλώσεις για τον Σταυρό του Αγ. Ανδρέα Θα τιμηθεί η 34η επέτειος της Επανακομιδής του Σταυρού από την Γαλλία στην Πάτρα
Ιδιαίτερα λαμπρός προβλέπεται ο καθιερωμένος εορτασμός της επετείου της Επανακομιδής του Τιμίου Σταυρού του μαρτυρίου του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέου, που θα λάβει χώρα το ερχόμενο σαββατοκύριακο 18 και 19/1/2014 στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.
Φέτος συμπληρώνονται 34 χρόνια από τις 19 Ιανουαρίου 1980 όταν μετά από τις ενέργειες του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικοδήμου σε συνεργασία με τον Πατρινό στην καταγωγή γενικό αρχιερατικό επίτροπο (Πρωτοσύγκελο) της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας Παναγιώτη Σιμιγιάτο, επεστράφη στην Πάτρα, την πόλη όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας για την πίστη του στον Ιησού Χριστό, το ξύλο του χιαστού Σταυρού.Όπως ανήγγειλε σήμερα στο Κυριακάτικο κήρυγμα του στον ιερό Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, για τον διήμερο εορτασμό στις 18 και 19/1/2014 θα έρθουν στην Πάτρα δύο προσκεκλημένοι αρχιερείς.
Στον εσπερινό του Σαββάτου 18/1/2014 που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ο σεβασμιότατοςΜητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος ενώ την Κυριακή 19/1/2014 στην πρωινή πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ που είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα φλογερά κηρύγματα του.
Να θυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος Δεμενόπουλος είναι γεννηθείς το 1959 και διατελεί αρχιερέας στην Μητρόπολη αυτή του Αιγαίου από τον Ιούνιο του 2008. Για 10 χρόνια έχει υπηρετήσει ως Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όσο για τον Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλο που εκφράζει δυναμικά την θέση του για πολλά θρησκευτικά αλλά και πολιτικοινωνικά θέματα, συχνά προκαλώντας αντιδράσεις, είναι νομικός και θεολόγος και εξελέγη Μητροπολίτης στην μεγάλη κεντρική Μητρόπολη του Πειραιά το 2006.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι όπως γράφει η Wikipedia, τον Δεκέμβριο του 2000 είχε εκλεγεί Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, και βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο και την Ιερά Σύνοδο.
Έως τον Απρίλιο του 2002 υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας ως Υπεύθυνος Βοηθός Επίσκοπος ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα προσελήφθη ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2005 όταν και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Αρχιγραμματέα κατόπιν προτάσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρούΧριστόδουλου. Μητροπολίτης Πειραιώς εξελέγη στις 28 Φεβρουαρίου 2006.
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στη διάρκεια του διήμερου εορτασμού θα αναφερθεί και στο ταξίδι του Σταυρού του Αγ. Ανδρέα στην Ρωσική επικράτεια το περασμένο καλοκαίρι όπου εκατομμύρια Ρώσοι πιστοί στην κυριολεξία προσκύνησαν ευλαβικά το ιερό αυτό κειμήλιο.
O κ.κ. Χρυσόστομος καλεί τον ευλαβή Πατραικό λαό να δώσει το παρών στο ναό του Αγίου Ανδρέα το προσεχές σαββατοκύριακο και να προσκυνήσει τον Σταυρό του Πολιούχου που από το περασμένο καλοκαίρι έχει πλέον τοποθετηθεί σε νέα κομψή και ανθεκτική ξύλινη θήκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ