Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Καταδιώχθηκε σπείρα που διακινούσε παράνομους μετανάστες

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.
Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου μετά από καταδίωξη, στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών και στην ορεινή Κορινθία, έξι ξένοι υπήκοοι, μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν με Ι.Χ. φορτηγό 15 μετανάστες σε παράκτια περιοχή της Πάτρας από όπου άλλα μέλη του κυκλώματος θα τους προωθούσαν με πλωτό μέσο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναζητούνται άλλοι τρεις ξένοι υπήκοοι συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είναι μέλη δομημένης και με διαρκή δράση οργάνωσης και ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά των μεταναστών εντός των συνόρων της χώρας και στη συνέχεια για την προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι το κύκλωμα λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί από τις Αστυνομικές Αρχές, με τη χρήση πολλών ατόμων που εκτελούσαν χρέη «τσιλιαδόρου». Από κάθε μετανάστη λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.000-3.000 ευρώ.



Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, αφού συγκέντρωσαν τους υποψήφιους για προώθηση μετανάστες, τους οδήγησαν σε οικία που διατηρούσαν στην Πλατεία Αττικής και ακολούθως λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αποφυγής ελέγχου από τις διωκτικές αρχές, επιχείρησαν να τους μεταφέρουν σε παράκτια περιοχή της Πάτρας. Για τη μεταφορά χρησιμοποίησαν φορτηγό καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως προπομπό, προκειμένου στη συνέχεια με πλωτά μέσα να τους προωθήσουν στις ακτές της Ιταλίας. Όταν οι συλληφθέντες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη μεγάλης διάρκειας, που άρχισε στην περιοχή της Κινέττας και ολοκληρώθηκε σε ορεινή περιοχή του νομού Κορινθίας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα Ι.Χ. φορτηγό,
• ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
• ένα κλειδί πασπαρτού που χρησιμοποιείται για κλοπές οχημάτων,
• οκτώ κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες sim,
• το χρηματικό ποσό 50 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ