Type Here to Get Search Results !

Ζητούν παρέμβαση των τοπικών φορέων για τις τακτικές μεταθέσεις αστυνομικών στην Αχαΐα


Κάθε χρονιά το αρμόδιο συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. συντάσσει και κοινοποιεί τον ετήσιο πίνακα τακτικών μεταθέσεων και έτσι κάθε Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας, ενισχύεται – όχι πάντα – με επιπλέον προσωπικό προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στις Υπηρεσίες της.
Κάθε χρονιά η Αχαΐα ζητά προσωπικό, όμως κάθε χρονιά, το προσωπικό που αποφασίζει η ηγεσία της Αστυνομίας να σταλεί στην περιοχή είναι ελάχιστο και το πολύ – πολύ, μετά από πιέσεις να σταλούν ένα ή δύο άτομα στις έκτακτες συμπληρωματικές.
Αρκετές φορές στα ρεπορτάζ που δημοσιεύει το PatrasTimes, έχει αναφερθεί πως οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε έμψυχο δυναμικό στην Αχαΐα είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα η μικροεγκληματικότητα, ιδίως σε συγκεκριμένες περιοχές, να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.
Τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς το PatrasTimes, αναφέρουν πως η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας υπολείπεται κατά 200 περίπου οργανικές θέσεις από το οργανόγραμμα του 1985!
Για το θέμα έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ενώ με ανοικτή της επιστολή στους βουλευτές της Αχαΐας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τους Δημάρχους του νομού, τους εκπροσώπους Αρχών και Φορέων, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, καθώς και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τους ενημερώνουν για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ. για τις μεταθέσεις του 2014 που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ